Fikk ikke alle ønsker innfridd av Kulturrådet

Tore Erik Mohn satser på en gradvis utbygging av Egil Hovland-festivalen med et kompromissløst fokus på kvalitet.

Tore Erik Mohn satser på en gradvis utbygging av Egil Hovland-festivalen med et kompromissløst fokus på kvalitet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ledelsen for Egil Hovland-festivalen fikk ikke alle ønsker innfridd av Kulturrådet. Domkantor Tore Erik Mohn har like vel høye ambisjoner for festivalen i 2018.

DEL

InnsendtI desember 2017 ble det kjent at Egil Hovland-festivalen ble tildelt kr 200.000 av Kulturrådet for 2018.

https://www.f-b.no/kultur/musikk/festivaler/ostfolds-festivaler-deler-nesten-1-5-millioner-kulturkroner/s/5-59-974996

Det er en økning i forhold til hva festivalen har mottatt tidligere, likevel mindre enn de 300.000 ledelsen søkte om. Domkantor og medlem av festivalens kunstneriske ledelse, Tore Erik Mohn, sier seg likevel rimelig fornøyd:

- Ambisjonen er nå å få festivalen til å vokse, og på denne måten få større bevilgninger etter hvert.

Festivalen mottar også midler fra kommune og fylkeskommune, og Mohn mener at dette utgjør et godt grunnlag for årets festival.

- Vi er vant til å måtte justere oss. Nå håper jeg at vi i tillegg klarer å skaffe nok sponsorer og innsamlede midler.

Det Norske Solistkor vil fremføre Mozarts "Requiem"under årets Egil Hovland-festival i oktober.

Det Norske Solistkor vil fremføre Mozarts "Requiem"under årets Egil Hovland-festival i oktober. Foto:

Kvalitet og folkelighet

I søknaden til Kulturrådet ba festivalen også om et flerårig tilskudd, men fikk avslag.

- Det var veldig synd, for da mister vi muligheten til å tenke mer langsiktig. Samtidig er jeg veldig optimistisk, for vi har jo mottatt midler hvert år. Nå er planen å sakte, men sikkert bygge ut festivalen ved å levere kvalitativt sterke konserter og gjøre den relevant for folk flest.

- Får mye ut av hver krone

Festivalledelsen har lagt seg på et ambisiøst nivå når det gjelder artister og konserter de ønsker å ha på programmet i 2018. Mohn mener at planene – til tross for en noe mer begrenset økonomi – likevel i stor grad kan gjennomføres:

- Med fare for selvskryt, så er vi gode til å få mye ut av hver krone. Vi har en liten administrasjon og stort fokus på at pengene skal gå til kunstnerhonorarer. At festivalen nå arrangeres av Fredrikstad kirkelige fellesråd (tidligere arrangør var Borg bispedømme, journ. anm.), gjør det også enklere å engasjere frivillige.

Det Norske Solistkor kommer

Mohn kan allerede «lekke» følgende bekreftede arrangementer: Det Norske Solistkor kommer for å fremføre Mozarts «Requiem». Det blir også kammermusikk med NyNorsk Messingkvintett og pianist Anders Dahl. Ellers ønsker ledelsen å få laget en barnebok om Egil Hovland til festivalen som skal arrangeres de to siste helgene i oktober.

- Drømmen på sikt er også å få til flere orkesterfremførelser – noe som koster. Egil Hovland skrev mange flotte verk som sjelden er blitt fremført, for eksempel «Konsert for klaver og orkester» fra 1977, understreker Mohn.

Artikkeltags