Fredrikstad storband ble etablert i 1981 og har siden starten kontinuerlig presentert jazz og underholdningsmusikk av høy kvalitet både for hjemmepublikummet og på turneer i utlandet. Storbandet er nærmest Fredrikstads byorkester for jazz og underholdning. Nå er det altså tid for oppsetningen Jul, for swingende, og på scenen foran den 17 menn og kvinner sterke bandbesetningen står vokalistene Eva Iselinn Erichsen og Jostein Hasselgård.

Tok pause

Jostein, Fredrikstad- gutt som tok Norge til 4. plass i Eurovision Song Contest og nå gjør suksess med vokal-supergruppa Pust, som for øvrig også har en konsert i Fredrikstad i desember. En liten pause fra den turneen gjorde det mulig for Jostein å få plass til samarbeidet med storbandet.

Eva må være en av Fredrikstads mest allsidige vokalister med suksess på byens scener på tvers av ulike genrer og med en avtalebok som flyter over. Hun kommer rett fra innspillingen og slipp av plate med heavyrock-gruppa Holter.

Lover julestemning

Med andre ord, det er et lokalt stjernelag som går på scenen siste helg i november i Gamlebyen kulturhus. På programmet står klassikere både fra den amerikanske og den nordiske julesangboken, fra When you wish upon a star til O, helga natt. Ole-Henrik Mohn vil lede ensemblet gjennom et variert program, som garantert vil fremkalle både julestemning og glede over det store og herlige lydbildet bare et storband kan få til.

Bildeserie

«Jul for swingende». Fredrikstad storband med Jostein Hasselgård og Eva Iselinn Erichsen på Gamlebyen gjestgiveri.

 

Premiere er torsdag 29. november.