Dang Van Ty stiller ut på Hvaler

Nattevakten

Nattevakten Foto:

Av
DEL

InnsendtLørdag 10. august åpner Hvaler Kunstforening en sensommer-utstilling av Dang Van Ty’s fantasifulle bilder.
Dang Van Ty (f. i Tay Ninh, Vietnam 1954) kom til Norge som 14-åring. Han ble skutt i ryggen under Vietnam-krigen.
Lam i bena etter denne hendelsen ble han sendt til Norge for medisinsk behandling og er i dag norsk statsborger.

Han har opparbeidet seg en betydelig kunstnerisk løpebane. Han er utdannet bok-illustratør fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1978-82) og Statens Kunstakademi (1982-86) under Guttorm Guttormsgaard.

Dang Van Ty er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Kulturrådet, Oslo By’s samlinger, Norges Bank m.fl. Han har flere ganger vært antatt på Høstutsillingen og har deltatt på mange kollektive utstillinger og hatt separatutstillinger nesten årlig.
Han har hatt en rekke illustrasjonsoppdrag for bl.a. Aschehoug forlag, Universitetsforlaget og Gyldendal Norsk Forlag. To egne bøker har det også blitt; «Min barndom i Vietnam» og «Hjemreisen».

Bildene til Dang Van Ty inneholder ofte situasjoner med barnefigurer. Selv sier han at han arbeidet i barnehage under utdannelsen sin og ble inspirert av barnas væremåte og deres evne oppriktighet og ærlighet. Han registrerte hvordan barna sto og beveget seg, at de kunne være glade i det ene øyeblikket og gråte i det neste. Han kler ofte figurene sine i klovnedrakter slik at de kan være glade og triste på en gang!

I dag driver Dang Van Ty egen malerskole i sitt eget atelier i Oslo.
Bildene som stilles ut i Hvaler Kunstforening er vakre, fargerike og stemningsfulle litografier.
 

Artikkeltags