Min kultur: Rocktober på Gamlebyen Kulturhus

Av

Når dørene på Gamlebyen kulturhus åpnes lørdag 5. oktober,  kan du få ører og nerver massert av tre tighte band. Er det balsam for sjelen? Kanskje mer som et balltre!

DEL

Innsendt

CARPOOL LANE!
Formet som et resultat av økt forflytning & tilflytning til plankebyen fra deler av Norges langstrakte land, finner vi i denne smeltedigelen «Carpool Lane». Én drammenser, Én gudbrandsdøl og to lokalpatrioter fant etter hvert takt og tonen sammen i Fredrikstad. Bandet har konserter i bagasjen fra bl.a. både Halden, Sarpsborg Scene, Båthuset, Pønk i Parken og Festival Ø så langt i 2019. Carpool Lane blander punk og metall i en pakke som gir deg både gode vibber og en trøkk i trynet.

KNOKEJERN!
Hva får du hvis du blander hardrock, en kopp metal, en dæsj med punk og en klype bluesrock?
Resultatet blir KNOKEJERN! Med en fresende vokal, gitarriff stødige som årstidene, frenetiske soloer, bass til å riste indre organer og trommeslag som en pålitelig Volvo Penta, er detta musikk du blir tørst av! Knokejern er:

– Øystein Haugen: Vokal, munnspill og gode innspill
– Daniel Dahle: Rytmegitar, backup-vokal og ellers en rask høyrehånd
– Fredrik Nordhagen: Solo-gitar og fjes-smelter
– Freddy Jacobsen: Bass og grunnskjelver
– Simen Lundblad: Slår på ting

FURIUS FOSSILS – stolt hever de garasjerockens fargerike fane og feirer sammen med gode venner at de har gitt ut plata «This is». Plata er ute på alt som kan krype og gå av digitale medier.

Tre av bandets medlemmer har lang fartstid i band som Porno in Gambia, Smult og Femi Gange. Den fjerde har absolutt ikke det. De tre er:
Erik Lysøe (sang og bass)
Ole-Kristan Vefferstad (trommer og kubjelle)
Knut Veiulf Holme (gitar).
Den fjerde er Bent Olav Olsen (gitar og sang). Han kompenserer for manglende erfaring og musikalske ferdigheter med å være hovedleverandør av barnsligheter og bannskap. Det vil si en slags tekstforfatter.


Artikkeltags