Byoperette og fest-julebord

Nå blir det operette som juleselskap. Dette bildet er fra oppsetningen  av «Det hendte i Den Gamle By» i 2017.

Nå blir det operette som juleselskap. Dette bildet er fra oppsetningen av «Det hendte i Den Gamle By» i 2017. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gamlebyopplevelser AS går nå nye veier for å holde mer enn jubileumsoppsetninger av «Det hendte i Den Gamle By».

DEL

MIN KULTUR 

Fredag 30. november tilbys alle tilhengere av byens egen operette et juleselskap i Tøihuset i Gamlebyen. Her byr man på passe doser med operettemelodier i løpet av kvelden som nytes sammen med et julefestbord og gjestene skal selv i aksjon med allsang av operettemelodier.

Leder Christian Andreas Berg i Gamlebyopplevelser AS sier de med arrangement søker å tilfredsstille alle de som etter fjorårets bejublede forestillinger signaliserte at de ville ha mer og gjerne i en setting hvor det kunne spises og drikkes godt.

– Nå får vi se om alle de som fremførte ønske om et slikt opplegg stiller opp. Fulle forestillinger i fjor gjør at vi har tro på at vi skal greie rundt 150 gjester i Tøihuset hvor publikum også skal få slippe til med allsang. Det er det faktisk ganske mange som har bedt om mulighet til, sier Christian Andreas Berg.

– Hvilke sangere kan dere by gjestene på?

– Vi har med noen av de mest profilerte sangerne fra festforestillingene i fjor bl.a. Trond Gudevold og Hege Holmquist, men det kommer også andre fra ensemblet på besøk i løpet av kvelden. Fjorårets kapellmester Tom Rønningsveen vil sikre at musikken er slik den skal være. Det er kanskje greit å understreke at gjestene ikke får en full forestilling men alle de fine melodiene.

– Spent på oppslutningen?

– Selvsagt så lenge det er noe helt nytt vi prøver oss på. Blir oppslutningen bra så kan det bety at vi legger det inn som fast tradisjon med julefestbord, operette og allsang, sier Berg.

Artikkeltags