Ystrøm Unit til Månefestivalen

Ystrøm Unit: Slik fremstår bandet på plakaten.

Ystrøm Unit: Slik fremstår bandet på plakaten.

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det skal bli stas å spille på den store scenen på Månefestivalen. Dette sier Eivind Ystrøm Petersen i det lokale bandet Ystrøm Unit.

DEL

– Ystrøm Unit består av tre utrolig dyktige musikere. Nå vil vi gjøre dem bedre kjent ved å gi dem plass på den store festivalscenen på Tøihusplassen. Dette sier Jimmy Olsen i Månefestivalen.

Ystrøm Unit består av Eivind Ystrøm Petersen - gitar, Frank Rune Johansen - trommer og Rodrigo Villagra - bass.

– Vi er tre karer som jobber mye hver for oss. Vi har faktisk ikke spilt så mye sammen, forteller Eivind Ystrøm Petersen. – Men vi har en fin energi oss imellom og forsøker å spille sammen så ofte vi kan.

I Chris Grant Band: Eivind Ystrøm Petersen (nr. tre fra v.) i Chris Grant Band. På bildet ser vi Sara Elise Forsell, Kjetil Veum, Ystrøm, Chris Grant, Lene Lind og Anders Amundsen.

I Chris Grant Band: Eivind Ystrøm Petersen (nr. tre fra v.) i Chris Grant Band. På bildet ser vi Sara Elise Forsell, Kjetil Veum, Ystrøm, Chris Grant, Lene Lind og Anders Amundsen. Foto:

Han bor i Gamlebyen, men kommer opprinnelig fra Skjeberg. Trommeslager Frank Rune Johansen fra Hvaler er godt kjent for det lokale publikum, mens tredjemann Rodrigo Villagra er, som navnet antyder spanjol, men har vært bosatt i Sarpsborg i flere år.

Trioen ble, ifølge pressemeldingen, lappet sammen for å spille på en jazzcafé i 2012.

Konserten ble meget vellykket, og musikerne konkluderte med at de måtte fortsette arbeidet. Ystrøm Unit spiller i området funk, rock, blues og jazz. De som har opplevd bandet melder om masse energi og spilleglede fra scenen.

– Vi har spilt sammen på Magenta og Gamlebyen Kulturhus, og vi spilte faktisk på Månen ifjor også. Men altså ikke på den store scenen, sier Ystrøm Petersen.

Selv om Ystrøm Unit ikke har gjort allverdens med spillejobber sammen, så er de godt samkjørte.

 – Dagens virkelighet for musikere er mange må jobbe frilans og gå ut og inn av ulike prosjekter.

– Det gjelder å ta jobber der de finnes, sier Ystrøm Petersen som til høsten skal ut på turné med Henning Kvitnes.

Han har tidligere også samarbeidet med Hege Saugstad, Chris Grant Band og  Roger Amundsens band «Holmen R & B».

Og Ystrøm Unit opptrådte faktisk på Månefestivalen ifjor, men altså ikke på den store scenen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken