Gå til sidens hovedinnhold

200.000 dramatiske kroner til Isakstuen

Artikkelen er over 3 år gammel

Monica Isakstuen er en av åtte forfattere som får 200.000 kroner og en plass i det tredje kullet på Dramatikkens Hus i Oslo.

Det er tredje kull med husdramatikere som nå inntar Dramatikkens hus. Ordningen ble lansert for første gang i 2013 og første kull begynte i 2014. Perioden løper for 2018/2019, og ved siden av stipendiet, får de også teaterfaglige ressurser og prøverom i to år.

– Vi mottok til sammen 80 søknader, og nivået har vært svært høyt, sier kunstnerisk leder Line Rosvoll.

Juryarbeidet har pågått i to og en halv måned, og utvelgelsen har vært utfordrende med en rekke sterke kandidater og spennende dramatikerskap.

FAKTA

Monica Isakstuen (f. 1976) har siden hun debuterte som forfatter i 2008 utgitt både dikt og romaner og bidratt i en rekke antologier. I 2014 ga hun ut den kritikerroste romanen «Om igjen», som hun senere omarbeidet til en monolog med samme navn.

Om igjen» hadde premiere under NonStop International Theatre Festival i Moss i 2016. For sin tredje roman, «Vær snill med dyrene»” (2016), mottok Isakstuen Brageprisen.

 

Juryen har bestått av Mikkel Bugge, Morten Cranner, Mari Moen, Ole Johan Skjelbred og Line Rosvoll.

– Vi så at vi fikk inn mange prosjektsøknader på engangsprosjekter og ønsket en mer langsiktig satsing. Ved å være husdramatiker får man en hotline inn til huset, med tilgang på rom, tekniske og kunstneriske ressurser og samarbeid som går over lengre tid. Arbeidsstipendet vil også kunne frigjøre tid til skriving, og vi ser at kollegialt fellesskap er noe som mange skrivende ønsker seg, sier kunstnerisk leder Line Rosvoll.

Anmeldelse av Monica Isakstuens nye roman: Aktuell og nødvendig  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.