Double Edge Theatre fra Boston, USA, gjester Fredrikstad og Halden i disse dager.

De skal delta i Fredriksten Musikkfestuke fra 6. til 13. juni.

Festuka er et samarbeid mellom Scenekunst Østfold, Opera Østfold og Det Norske Blåseensemble.

Homers Odyseen

Den gigantiske trojanske hesten inngår i Homers velkjente episke dikt om Odyseen. Men nå i vandreteaterutgave.

– Vi lager flere store, spektakulære figurer som skal inngå i denne forestillingen som går lørdag 7. juni og søndag 8. juni på Fredriksten festning. Dette sier Camilla Wexels Riiser fra Fredrikstad som hjelper folkene fra «The Double Edge Theater» i byggingen.

Blant annet lager de en kjempemessig utgave av den enøyde kjempen «Cyklopen». – Jeg vil oppfordre teaterinteresserte fra Fredrikstad å ta turen til Halden under festivalen. Sier James Moore i Østfold Kulturutvikling.

TEATERBYGGERNE: Camilla Wexels Riser, Sarah Cornier, Amanda Miller og James Moore i Østfold Kulturutvikling. (Foto: John Johansen)

Foruten «The Double Edge-gruppa», blir det tett program under hele Musikkfestuken. Det blir operamatiné med blant annet Merete Meyer fra Fredrikstad, det blir improvisasjonsteater og et nytt møte med «The Double Edge» lørdag 13. juni.

Amerikanerne stortrives

– Vi liker oss veldig godt i Østfold og forstår ikke helt at det skal være en slags kulturell avstand mellom Fredrikstad og Halden, sier Amanda Miller fra «The Double Edge Theater».

Hun er vant til amerikanske avstander og syns ikke det er noen utfordring å kjøre de to-tre milene fra Halden til Fredrikstad. Hun og resten av gruppa bor på Fredriksten Camping i Halden og pendler nå daglig til byggeplassen i den gamle sveisehallen som nå tilhører Jotne på FMV i Fredrikstad.

– Når vi kan kjøre mellom Fredrikstad og Halden hele tiden, så kan publikum også, sier Amanda Miller og slår et slag for t fredrikstadfolk også skal ta en tur til Halden.