Solgte for 700.000 på 15 minutter

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Rockestjernetendenser da Pushwagner åpnet 75-årsjubileumsutstilling på Soli Brug

DEL

– Vi har solgt for omtrent 700.000 alt - og det er etter ca 15 minutter, sier Simen Dørje til SA, mens det fremdeles er smekkfullt av folk i Soli Brugs kriker og kroker.

Rekordbesøk

Den populære kunstneren Hariton Pushwagner, født Terje Brofos, har trukket folk til Soli Brug tidligere, sist i 2010. Da fikk omlag 300 personer med seg åpningen, og totalt var 5000 innom i løpet av åpningshelgen. I dag var ca 500 til stede under åpningen, noe som førte til et meget velfylt gårdstun og et skikkelig trykk rundt kunstnerens ankomst.

– Jeg synes det var få her, ler Pushwagner og fortsetter:

– Jeg kjenner jo nesten alle, sier han til SA og humrer.

Selv om gallerist Ole Dørje spøkte med at kunstneren skulle ankomme på sykkel, ankom han, slik SA skrev om tidligere i uken i en åpen Koenigsegg. Den blanke hvite bilen ble ført av Bård Eker og slet med å bane seg frem på gårdstunet mellom alle folkene.

– Det var litt overkill med den bilen, jeg ble nesten skremt av lyden, beskriver han plutselig med en litt mer alvorlig mine i ansiktet.

Så folksomt var det rundt bilen da Pushwagner ankom at Ole Dørje slet med å komme seg frem til bilen for å gi kunstneren sin vel fortjente bukett.

– Kom deg tilbake og sett fyr på bygningen

Den eksentriske kunstneren har tidligere hatt det mye gøy med mediene og har sagt til Aftenposten at det «Det står tross alt så mye tull i avisene.»

Overfor NRK har han tidligere beskrevet onani på direkten.

Om enn eksentrisk, var han bare i det blide lag da SA snakket med kunstneren.

 – Du er en fin kar, nå får du komme deg tilbake til arbeiderbladet og sette fyr på bygningen, avsluttet han og gliste da SA takket for intervjuet.

Artikkeltags