Gå til sidens hovedinnhold

Hebler nådde millionen i Hydrogenfabrikken

Artikkelen er over 3 år gammel

Kurator An Doan Nguyen er strålende fornøyd. Ikke før var Herman Hebler pakket ned og kassaapparatet viste millionen i omsetning, så trakk Lars Lillo-Stenberg 350 mennesker. Og straks venter julemarkedet.

– Jeg har vært en smule svimmel, for Herman Hebler-utstillingen var eventyrlig. Det er det beste resultatet siden vi dro i gang på Hydrogenfabrikken. Fire helger og en million i omsetning er fantastisk, mener arrangøren.

Snitt på 250.000

Den første helgen alene utgjorde omtrent halvparten av summen, men tenker du over at fire helger selger 250.000 kroner i snitt, så er det over all forventning. Og det var ikke mye igjen da vi pakket sammen for å rydde til Lillo-Stenberg-konserten, sier Nguyen.

Han synes det er hyggelig at såpass mange har vært innom, og han føler responsen hele veien har vært udelt positiv. Fredrikstad-publikummet har virkelig villet se på Heblers livsverk.

– Og det er jo gøy at det etter en flott åpningshelg ikke ble stille. Folk fortsatte å kjøpe, selv om det ikke var noen målsetting da vi valgte å ha utstillingen i samarbeid med Ulla Hebler og kommunen. Vi ville jo ha gjester som tittet, men det viste seg altså at det ble godt salg, noe ble utsolgt. Mange sikret seg mer enn et verk siden prisene ikke var i den klassen at det gikk ut over huset eller bilen., påpeker Nguyen.

Bildeserie

Herman Hebler (1911-2007)

 

Snart julefri

Nå får han en frihelg å puste ut litt på. Men julemarkedet 8. og 9. desember betyr atter en gang at mye skal på plass, og noen tusen mennesker er innom i løpet av to hektiske dager.

– Når det er over, da kan jeg ta juleferie, sier Nguyen, svært godt fornøyd med konserten til deLillos frontmann også.

Neste stopp 2019

Cato Holm, venn av familien og viktig medhjelper på årets utstilling, sier at det neste store for Heblers verk, blir i Oslo 2019. Da skal Norske grafikere feire 100 år mot slutten av året, og Heblers er bedt om å bidra.

– Det har vært en fantastisk reise denne høsten, og neste år er det neppe noe mer enn en utstilling i lite format. Du kan ikke ha store utstillinger to år på rad, forklarer Holm.

Kommentarer til denne saken