Med sin enorme portefølje og et langt kunstnerliv, har kunstneren, grafikeren og printmakeren Herman Hebler klart å skape en arv som naturligvis vekker interesse hos de som husker ham.

Samtidig evner hans kunst å appellere selv til den yngre garde, noe åpningen bar preg av.

Les også: Ti år siden han gikk bort: 140 kunstverk av Hebler er en del av byjubileet

Kunstnerisk leder ved Hydrogenfabrikken, og en av kuratorene for Heblers utstilling, An Doan Nduyen var svært fornøyd med interessen rundt åpningen av utstillingen.

– Jeg er superfornøyd. Sammen med Cato Holm og Ulla Hebler har jeg brukt mye tid på å sette sammen Herman Heblers verker til denne anledningen. Det har virkelig vært en sann glede å jobbe med denne utstillingen. Personlig for meg som kunstner, har det forøvrig vært helt avgjørende å oppdage Hebler som kunstner, forteller Nduyen.

 

Bildeserie

Herman Hebler (1911-2007)

Les også:

Siden Herman Hebler gikk bort i 2007, har enken Ulla Hebler hatt kontroll over hennes ektemanns enorme portefølje, og utstillingen kunne ikke blitt til foruten hennes hjelp, forklarer den nære familievennen og co-kurator for utstillingen, Cato Holm.

– Ulla hadde dessverre ikke mulighet til å være her på åpningen, men hun har hjulpet oss utrettelig i arbeidet med utvalg og posisjoneringer av kunstverkene. Vi er alle veldig fornøyde med sluttresultatet og gledes over interessen rundt Hebler, avslutter Holm.

Utstillingen varer til 19. november.