Invanderte gatene med kultur

Kulturskolen i Fredrikstad sørget for underholding på Blomstertorvet.

Kulturskolen i Fredrikstad sørget for underholding på Blomstertorvet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredrikstad ble snudd på hodet fredag, og mennesker strømte ut i gatene for å gå med seg litt av kulturlivet.

DEL

Fredrikstad fyller 450 år neste år. Hvorfor ikke starte feiringen nå? Fredag fikk byens innbyggere muligheten til å oppleve kulturlivet i Fredrikstad, under kulturnatten.

For andre år på rad var byen full av aktiviteter og kultur fra morgen til kveld, og vet du hva? Alt var helt gratis. Det var altså ingen unnskylding for å ikke trekke inn til sentrum eller Gamlebyen. Uansett hvor du snudde deg var det noe som skjedde.

Det var utrolig mye å velge mellom. Blant annet matfestival, skuespill, konserter, dans og pokémon-jakt. Skal jeg nevne alle kulturarrangementene må jeg fortsette noen sider til.

Stor suksess!

Prosjektleder, Åshild van Nuys, forteller at hun er veldig fornøyd etter årets kulturnatt. Hun synes det var gøy å se på alle menneskene som strømte til gatene.

– Det var helt fantastisk! Det var så mange folk, og det var fint å se at både barn og voksne koste seg, forteller hun.

  Med så mange arrangementer på en dag, er det viktig med god organisering.

  – Utfordringen er at vi aldri vet hvor mange som kommer, siden det er gratis. Takket være fantastisk innsats fra alle innvolverte, gikk dette på skinner i år også, forteller hun og skryter av alle som hjalp til.

  Teste ut nye arenaer

  Kulturnatten brukte de til å teste ut nye arenaer, og det synes både hun og publikum var spennende.

  – Jeg har fått flere meldinger fra mennesker som synes dem fikk en storbyfølelse av å gå rundt i sentrum i går. Det var jo litt av målet vårt også, sier hun fornøyd.

  Nå gleder hun seg allerede til neste år.

  – Datoen er allerede satt. Det er bare til  å holde av 15. september 2017. Jeg gleder meg til å jobbe med nye samarbeid og vise Fredrikstad at vi har enda mer kultur å tilby, avslutter hun.

  Artikkeltags