Med høytsvevende sirkusartister i takbjelkene i den gamle sveisehallen, var det duket for premieren av «Night Sea Journey» under Kulturnatt fredag.

Les også: Kunstforestilling tar FMV med under vann

Vandringsforestilling

Ved inngangen til FMV ble gjestene samlet i en sirkel, før de så ble tatt med til sørsiden av den gamle sveisehallen. Her opptrådte artister fra Abaris Aerial Theater (AAT), sammen med en parkour-artist.

Deretter fortsatte forestillingen ned langs båtrampene som for anledningen blant annet var lyd- og lyssatt av scenografer fra Akademi for Scenekunst. Vel fremme i vannkanten ble pubkikum møtt med en av sirkusartistene fra Cirkus Cirkör som danset i vannet med en stor sirkusring.

Les også: I kveld er det over 60 kulturarrangementer i Fredrikstad. Og alt er gratis.

Under vann

Gjennom en liten dør på nordsiden av sveisehallen, ble deretter de flere hundre gjestene geleidet inn i hallen, før de ble møtt av blant annet Rudi Skotheim Jensens kunstinstallasjoner, og av balanseartisten Mikael Kristiansen.

Les også: Gratis nysirkus-vandring på FMV

Videre inne i hallen kunne bølgebevegelser sees på veggene, og en gammel trebåt svevende høyt over hodene til publikum.

Sirkusartistene Esmeralda Nikolajeff og Mira Leonard fra Cirkus Cirkör var blant de som avsluttet vandringsforestillingen med å utførte en imponerende og akrobatisk fremførelse høyt over hodene til publikum inne i sveisehallen.

Bildeserie

Se hvem som var på Night Sea Journey på FMV