«Piken med svovelstikkene»-rollene har falt på plass

Anne Thorsrud skal spille «Mormoren» og ti år gamle Tuva Oliva Remman skal spille piken «Johanna» i oppsetningen av «Piken med Svovelstikkene». Den lille hunden Elsa skal spille seg selv.

Anne Thorsrud skal spille «Mormoren» og ti år gamle Tuva Oliva Remman skal spille piken «Johanna» i oppsetningen av «Piken med Svovelstikkene». Den lille hunden Elsa skal spille seg selv. Foto:

Av

Forestillingen «Piken med svovelstikkene» som har premiere på Røde Mølle 30. november, er i full gang med øvinger. Rollene er besatt og et ensemble på 25 personer og en hund er nå klare for å starte innøvingen for fullt.

DEL

Innsendt Det var mange spente store og små som møtte hverandre for første gang i slutten av oktober. Alle var de spente på hvem som skulle spille selve «Piken» og hva skulle de selv spille?

Ny og ny-gammel

10 år gamle Tuva Olivia Remman overbeviste stort på audition og kunne med det lande rollen som piken «Johanna». Dette synes Tuva var veldig stas. Selv om hun bare er 10 år har hun allerede rukket å spille mye teater. Hun spiller i FredrikstadUngane og hun er i disse dager å se på TV i en reklame for Flytoget.

Tuva gleder seg til å både synge og spille teater.

En som også gleder seg stor er Anne Thorsrud (før Lømo) som har vært borte fra rampelyset i noen år. Sangen har hun dog ikke lagt bort og vært aktiv i kor og som solist. Anne ble så glad da hun fikk forespørsel om å stå på scenen igjen, at hun trengte ikke lang tid på svare ja.

Hun skal spille «Mormoren» i stykket, og synes også det er ekstra gøy å få være tilbake på scenen på selveste Røde Mølle.

Nesten hele gjengen av aktører samlet seg for første gang i slutten av oktober. Nå er de godt i gang med forberedelsene før premieren 30. november.

Nesten hele gjengen av aktører samlet seg for første gang i slutten av oktober. Nå er de godt i gang med forberedelsene før premieren 30. november. Foto:

Alle kluter til

Nå er prøvene i full gang og det skal pugges replikker og øves sanger. Produsentene ytrer ingen tvil om at dette kommer til å gå bra.

– Med så mange flinke og sangdyktige i ensemblet, kommer dette til å bli magisk, sier de selv.

Ikke nok med det, på scenen skal også den sjarmerende blandingshunden Elsa tasse omkring. Hun sjarmerte seg inn hos alle aktørene allerede ved første møte. Elsa var så glad for å være midtpunktet at hun hoppet fornøyd fra fang til fang.

Skape magi

Produsentene Talina Hansen Skogseth og Desirée Ulvestad-Grandahl håper med denne forestillingen å skape litt teatermagi på Røde Mølle igjen. De har også et håp om at forestillingen kan bli en fin førjulstradisjon.

Selv om H.C. Andersens gamle eventyr kanskje kan virke trist for mange, så lover de også lystige og fine scener. De ønsker også å vektlegge at denne forestillingen også er til ettertanke. Det kan vi alle trenge i en førjulstid som ofte blir fylt opp av handleposer og stress.

30. november går teppet opp og da lover alle aktørene at alt skal sitte som det skal.

Plakaten til «Piken med Svovelstikkene» på Røde Mølle er tegnet av kunstneren Bjørg Thorhallsdottir.

Plakaten til «Piken med Svovelstikkene» på Røde Mølle er tegnet av kunstneren Bjørg Thorhallsdottir.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.