Arrangerer håndverksdag i Gamlebyen

Fortidsminneforeningen Østfold og foreningen Gamle Fredrikstad arrangerer håndverksdag i Gamlebyen lørdag 14. september.

Fortidsminneforeningen Østfold og foreningen Gamle Fredrikstad arrangerer håndverksdag i Gamlebyen lørdag 14. september. Foto:

Av

Fortidsminneforeningen Østfold og foreningen Gamle Fredrikstad inviterer store og små til å lære om gammelt håndverk denne helgen.

DEL

InnsendtLørdag 14. september mellom klokken 11.00 og 15.00 arrangerer Fortidsminneforeningen Østfold og foreningen Gamle Fredrikstad til håndverksdag i Dunkejongaarden i Gamlebyen.

Dagen setter fokus på gammelt håndverk, verktøy, håndverkstradisjoner og bygningsvern.

Det blir en stor variasjon i utstillere og håndverkere. Fra stenhugging og gipsmaking, til håndhøvling og gamle maleteknikker, sadelmaking, gyllenlær, ovnsmaking og gammel teglsten.

Arrangementet er gratis.

Bakgården og gården er åpen for alle interesserte. Det blir servering av kaffe og kaker. I tillegg vil det bli informasjon fra både Fortidsminneforeningen, organisasjonen «Bygg og bevar» og Kulturminnefondet. Alle håndverkerne viser frem teknikker, verktøy og forteller om sitt håndverk.

Hjertelig velkommen!

Artikkeltags