Som et ledd i forberedelsene til en storstilt jubileumsfeiring i 2020 vil de nå tilby voksenopplæring for folk som går rundt med en drøm om å spille i korps. Torp Musikkorps fyller 100 år 26. desember 2020.

Fadderordning

– Vi kan tilby opplæring helt fra scratch og de vil få opplæring fra eksterne instruktører, så vi gjør det grundig, forklarer dirigent Gisle Haus. Han har dirigert Torpemusikken siden 2007.

– I tillegg til en-til-en instruksjon, vil de som blir med også få en slags fadder i korpset de han benytte seg av og som kan veilede dem underveis, forteller dirigenten.

– Det krever selvfølgelig en egeninnsats her, men du kan selv velge hva du vil spille. Om du har lyst til å spille trommer, saksofon eller et eller annet messinginstrument er opp til hver enkelt, fortsetter Haus.

Morsom hobby

Allerede nå har de fått interesserte til prosjektet. Emma Isnes på 19 år har meldt seg. Hun har spilt i korps tidligere og trenger litt oppfriskning for å bli med i korps igjen.

 – Jeg savner å ha en hobby og jeg vet jo fra før at det er en koselig å spille i korps, så nå vil jeg prøve igjen, sier hun.- Jeg spilte i et korps hvor det var litt for alvorlig, så jeg mistet gløden, sier hun. Jeg vil spille for å ha det morsomt, men der jeg spilte tidligere ble det litt for seriøst.

Og nettopp DET er de opptatt av i Torp.

– Vi har et moderat ambisjonsnivå. Vi spiller mye, er aktive, og har mange konserter, men vi konkurrerer ikke, forklarer leder Andreassen. – Og vi er veldig er opptatt av at våre medlemmer skal trives.

– Vi går ut med dette nå og starter med opplæring i august. Da har vi litt tid på oss til forberedelsene. Så har du en drøm om å spille i korps, enten du er 20 eller 60, er du hjertelig velkommen til oss, avslutter Rino Andreassen.