Torp Musikkorps fyller 100 år i 2020, og vil i den forbindelse prøve å bygge opp et solid korps med så mange musikanter som mulig for å holde en storstilt jubileumskonsert.

- Strålende fornøyde

- Dette er veldig bra, så vi er strålende fornøyde. Nå har vi 17 nye medlemmer klare til å starte opplæring 30. august, forteller leder i Torp Musikkorps Rino Andreassen. Det er grei variasjon i alder og også besetningsmessig. Vi har fått inn fløyte, klarinett, trompet, saksofon, baryton og trombone, men vi mangler fortsatt en tubaist.

Når de nye medlemmene er klare til å bli med i rekkene vil Torp Musikkorps være rundt 50 medlemmer.

- Alltid plass til flere

- Selv om vi er veldig fornøyde nå, så er det alltid plass til flere her hos oss. Vi har et moderat ambisjonsnivå. Vi spiller mye, er aktive, og har mange konserter, men vi konkurrerer ikke, forklarer leder Andreassen. – Og vi er veldig er opptatt av at våre medlemmer skal trives.

Alle de nye aspirantene får grundig opplæring - både med en fadderordning og også en-til-en-instruksjon. Dirigent Gisle Haus jobber nå med å få på plass instruktører og lover at alt vil være på plass til oppstarten 30. august.

- Av dem som har meldt sin interesse nå er det alt fra dem som aldri har spilt en tone på et instrument til dem som har vært med i skolekorps i barndommen, men nå har lyst til å prøve seg igjen. Vi gleder oss stort til å se hvordan dette blir, avslutter Andreassen.