Gå til sidens hovedinnhold

Nøkleby Skolekorps 60 år: - Korps legger til rette for barns skapertrang og utvikling

Artikkelen er over 3 år gammel

På søndag markerte Nøkleby Skolekorps sitt 60-årsjubileum med storslått konsert i Bibliotekets Aula. De unge musikantene hadde med seg Maria Mohn på scenen, og feiret jublileet med sanger publikum kjente igjen.

Nøkleby Skolekorps lot ikke 60-årsjubileet sitt forbigå i stillhet. De ønsket velkommen til en konsert med hovedsakelig populær musikk og filmmusikk, låter kjent for alle og enhver. Korpsmusikantene åpnet med utdrag fra Star Wars Saga, og takket for seg med Eye of the tiger.

Barna hadde med seg Maria Mohn på laget. Kultursjef og forelder Ole-Henrik Holøs Pettersen ledet publikum gjennom konserten sammen med vokalisten.

- Korps legger til rette for barns skapertrang og utvikling. Man får mestringsfølelse, og når det kommer til korps er alle stemmer like viktige for sluttresultatet, sier Holøs Pettersen.

Korps for alle

Selv om korpset har hatt sin motgang og var nede på to medlemmer for syv år siden, glimret korpset med hele 35 medlemmer på søndag.

- Korpsets oppgangstider de siste syv årene viser at korps igjen er en attraktiv sosial og musikalsk arena, fortsatte kultursjefen i forkant av konserten.

Skolekorpset består av aspiranter, et juniorkorps og hovedkorpset, inndelt etter ansiennitet. På et tidspunkt var alle disse samlet på scenen for å fremføre giganthiten "Happy" av Pharrell Williams sammen med Maria Mohn.

- Nøkleby Skolekorps har en vellykket gruppedynamikk, korps er jo lagspill! sier Holøs Pettersen avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken