– Det er en henvendelse og et oppdrag vi er stolte av å få, og viser frem at Fredrikstad har mye militærkultur å by på. Vi spiller ikke tradisjonell janitsjarmusikk, men representerer militærmusikken fra 300 år tilbake, sier Carl Henrik Amundsen i kong Frederik IVs Tambourafdeling.

På lørdag blir det en storslått parade forbi Stortinget og oppover Karl Johan, før musikantene ender opp på Slottsplassen.

– Vi skal lede paraden frem til Slottsbakken der overtar Kampen Janitsjar og Wenche Myhre. Hun skal synge «Kom og bli med ...» som er slagordet for hele arrangementet, forteller Amundsen.

Lokale korps

I paraden deltar også Fredrikstad Janitsjarskole og Pikegarde, Manstad skolekorps, Rolvsøy skolekorps og Råde Skolemusikkorps.

– Vårt mål er å vise hvor allsidig og rikt Korps-Norge ser ut i 2018, og NMF vil utarbeide en helhetlig og spennende regi på paraden for å oppnå dette. Vi skal vise hvem vi er som 100-åring, skriver NMF øst på sin hjemmeside.

  • FBTV viser her lokale korps som deltok i vårens mesterskap - saken fortsetter under videoen:

 

Verdens største

– Før paraden blir det oppvisning med verdens største junior- og aspirantkorp på Universitetsplassen. Med nærmere 600 utøvere vil dette bli en spektakulær oppvisning med musikanter, drillere og drum lines, lover arrangøren.

I oppvisningen på Universitetsplassen skal Råde Skolemusikkorps delta.

PS! Både statsminister Erna Solberg og Wenche Myhre skal være med på lørdagens markering. Søndag feires NMFs 100-årsjubileum med jubileumskonsert i Den Norske Opera & Ballett. 

FBTV viser her lokale korps som deltok i helgens mesterskap