Gå til sidens hovedinnhold

Tok med den magiske fela til Litteraturhuset i Fredrikstad

Artikkelen er over 5 år gammel

Rybak tok med seg Storhøi, dansende troll og den magiske fela si på lanseringen av sin nye barnebok «Trolle og den magiske fela».

Rybak og Storhøi kom til Litteraturhuset lørdag formiddag på sin «Trolle»-turné. Storhøi leste utdrag fra boka, mens Rybak spilte og sang. De hadde også tatt med seg fire dansere.

Det er knapt fem uker siden Rybak kom ut med forfatterdebuten sin. Et prosjekt han har jobbet med i tre år.

Nyskrevet trollmusikk

I barneboken følger det med en lydbok med nyskrevet trollmusikk av Rybak. Det er første gang han skriver og synger sanger på norsk. På lydboka har han med seg Storhøi som fortellerstemme, og andre skuespillere som Anders Baasmo Christiansen, Stig Werner Moe og Pernille Hogstad Stene i forskjellige roller.

God moral

– Boken handler om Trolle. Han er en ensom gutt uten noen venner, men en dag finner han en magisk fele som skal vise seg å forandre livet hans, litt som meg, sier Rybak og ler.

– I boken prøver jeg å vise at man ikke skal være redd for å være annerledes, og sluttmoralen er det at vennskap overvinner selv den sterkeste magi, forteller han.

Storhøi har vært med på flere lydbøker, men denne boka skiller seg ut fra de andre.

-Jeg er heldig som har fått jobbe med en så kreativ sjel som Rybak. Vi har jobbet sammen flere ganger, og jeg visste at denne boken ville bli bra. Han skriver om viktige temaer som mobbing og vennskap, og han formidler det på en måte som gjør at barn forstår, forteller Storhøi.

Fikk hilse på Rybak

Etter forestillingen fikk alle barna hilse på Rybak, ta bilder med han og få signert bøkene sine. Det synes de var veldig stas.

-Det var veldig gøy og han er veldig snill. Jeg fikk lov til å ta på den magiske fela også, sier Ella Frestad Lukkassen.

Kommentarer til denne saken