Halstensen og Huth underholder Ullerøy

Suksess: Odd René Andersen ble en suksess på Ullerøy i fjor. I år er festivalen utvidet til seks dager.

Suksess: Odd René Andersen ble en suksess på Ullerøy i fjor. I år er festivalen utvidet til seks dager. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Suksessen i fjor skal gjentas. Ole-Hermann Huth og Bjørn Halstensen stabler sammen en festival på Kaptein Kaos på Ullerøy, med start 2. juli.

DEL

Det blir seks dager med variert meny, og det fyker artister og musikere innom fra begge byene langs Glomma.

– Vi ligger jo sånn til at det er kort vei fra Skjærviken og Stasjonsbyen, kort fra Torsnes med båt, og det er jo mange hytter i området, sier Bjørn Halstensen.

I fjor kom det over 600 gjester i løpet av festivaluka.

Allsangen starter

Mandag er det allsangfaktor med Bjørnar Spydevold og Kari Stokke. Og i tillegg kommer strykekvartetten Ol'Arco inn fra venstre og gir lydbildet en dimensjon til.

Tirsdag blir det Skjeberg Storband og Pæddekummen Bluesband. I bluestonene til kvartetten finner du denne gangen en kar med Hammond B3. Harald Otterstad er vikar for anledningen.

Onsdag kommer en av de sterke stemmene, men får nå følge av piano og strykekvartett. Åge Sten Nilsen skal by på en konsert der det trolig havner litt mer nedpå.

– Det blir nok en god dose kos og hygge i en avslappet ramme, mener Halstensen.

Torsdag er brumunddøl Gaute Ormåsen på scenen, med en blanding av eget materiale og litt fra Alf Prøysen.

– Det skal bli spennende å høre Gaute med strykere, sier kapellmesteren.

En dose latter

Fredag blir det lite musikk, men desto mer latter. Fra Latter og mange andre norske scener hentes standuperen Dora Thorhallsdottir. Hun har hatt suksess med sin siste forestilling «Familiegreier» som hadde première i 2017.

– Lørdag avslutter vi med en solid bryggedans. Da samler vi mesterskapsorkesteret mitt, og vi byr opp til dansbare toner i en sommerlig innpakning. Folk skal få høre låter de har hørt før, og som lokker til dans, sier Bjørn Halstensen om den saken.

PS: Dag Solheim starter å gjeste Ullerøy med quiz fra onsdag 11. juli. Fem onsdager kommer han innom, og ni torsdager er han på Sand Marina.

Artikkeltags