Gå til sidens hovedinnhold

Mohn, Joneid og Steine sang julen inn

Satte opp julekonsert med sine egne favorittjulesanger

Artikkelen er over 5 år gammel

«Sirkus Østfold» sørget for at publikum kom i ordentlig julestemning første adventsdag.

Denne julen legger «Sirkus Østfold» ut på en julekonsert-turne i kirker rundt om i Østfold, og andre stopp var i Østre Fredrikstad kirke.

Kunne ikke vente til sommeren

Sammen med et band under ledelse av Terje Norum, leverte artisttrioen Maria Mohn, Stian Joneid og Tommy Steine den ultimate julekonserten søndag kveld – litt utenom det vanlige.

Etter stor suksess med «Sirkus Østfold» i Råde i sommer, ville artistene ta med godfølelsen fra sommerrevyen og spre litt juleglede til Østfold istedet.

– Helt ærlig så kunne jeg ikke vente helt til sommeren igjen til å jobbe med Maria og Stian. Derfor er det jo litt ekstra hyggelig at vi er samlet nå til jul, sier Steine.

På tross av mange ledige plasser i kirken og tomme benker leverte de likevel en julekonsert som sørget for at publikum kom i julestemning første adventsdag.

Stor variasjon

Kirkeklokkene ringte, dørene ble lukket, og konserten startert med julesang fra trioen, før Steine ønsket alle velkommen.

– Hjertelig velkommen alle sammen. Den neste timen skal vi fylle denne kirken med noen av mine favorittjulesanger som jeg kommer i ordentlig julestemning av, sa Steine og smilte.

Trioen fremførte sine julesang-favoritter, som resulterte i en stor og god variasjon av hitlister, salmebøker, kjente og kjære Disney-klassikerne og gospel. Publikum kunne bare sette seg tilbake og dra på smilebådet.

Konserten var blandet med god humor og hyggelige overraskelser. Mange av sangene de fremførte hadde de gjort litt på sin egen måte, og de oversatte mange av kjente juleklassikere til norsk, som blant annet «The prayer» av Celin Dion. Det så ut til at publikum likte den norske versjonen like godt, eller kanskje bedre enn den originale. Mohn fikk også litt ekstra applaus da hun fremførte sin egen sang «Neste år», som handler om nyttårsforsett.

Fast tradisjon

Både barn og voksne hadde kommet til kirken for å komme i julestemning.

– Vi har en fast tradisjon at vi alltid drar på julekonsert første adventsdag, og i år ville vi gå på denne siden vi var i Gamlebyen, sier Else Thorvaldsen ,som hadde tatt med seg venninnen sin på konsert.

Kommentarer til denne saken