Dagbladet hyller Hagerups julekalender

OSLO  20161124.
Skuespillerne Siri Skjeggedal ( f.h.), Kevin Haugan, Trond Høvik (bak), Even Aakre og Charlotte Myrest  i NRKs nye julekalender "Snøfall" som starter 1 desember.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

OSLO 20161124. Skuespillerne Siri Skjeggedal ( f.h.), Kevin Haugan, Trond Høvik (bak), Even Aakre og Charlotte Myrest i NRKs nye julekalender "Snøfall" som starter 1 desember. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Dagbladets anmelder er fortryllet av Hagrup-familiens julekalender «Snøfall».

DEL

Serien som skal gå på NRK fra 1. desember, får nemlig terningkast fem.

«Måk vei for «Snøfall»: En nesten fullkommen julekalender, som garanterer julestemning for hele familien», skriver Dagbladet.

– Så godt gjort!

Anmelderen er veldig begeistret etter å ha sett de seks første episodene. Både klipp, scenografi, musikk og skuespill får svært rosende ord.

«Alt sitter», fastslås det.

FAMILIÆRT: Hanne Hagerup (i midten) fikk for fire år siden en ide om å lage en julekalender for NRK. Da hun spurte søster Hilde Hagerup og pappa Klaus Hagerup var de ikke vonde å be.

FAMILIÆRT: Hanne Hagerup (i midten) fikk for fire år siden en ide om å lage en julekalender for NRK. Da hun spurte søster Hilde Hagerup og pappa Klaus Hagerup var de ikke vonde å be. Foto:

Det er Hilde, Hanne og Klaus Hagerup fra Fredrikstad som har skrevet «Snøfall».

Den handler om foreldreløse Selma som bor hos sin strenge nabo. Hun kommer over i en annen, magisk verden, og det viser seg at hun er halvt nisse.

«Utgangspunktet for serien er altså ikke veldig originalt, og den bruker alle de kjente grepene i boka for å engasjere oss. Men det er så godt gjort! Det virker som om serieskaperne får til absolutt alt de prøver på i de første episodene», melder Dagbladet.

Den rette stemningen

Anmeldelsen trekker frem en helt spesiell stemning i serien, en stemning mange andre «fantasyforfattere, film- og serieskapere har forsøkt å få til, særlig etter «Harry Potter».

Det påpekes at de færreste klarer det, men i «Snøfall» er det truffet blink, ifølge Dagbladet.

«Den spesielle varmen som gjør at du får lyst til å krype inn i den nye verdenen og bli der, samme hvor skremmende den også kan være», skriver anmelderen.

Artikkeltags