Denne er også for deg som IKKE liker toppturer

Lunefull: Jon Krakauer overlevde den til da dødeligste sesongen (1996) på Everest og skrev « I tynn luft». En bok som omtales som en dokuthriller.

Lunefull: Jon Krakauer overlevde den til da dødeligste sesongen (1996) på Everest og skrev « I tynn luft». En bok som omtales som en dokuthriller.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

BIBLIOTEKTIPSET Hver uke kommer Fredrikstad bibliotek med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken kommer anbefalingen fra bibliotekar  Aleksander Bjørndal ved Fredrikstad bibliotek:

Dette var lenge standardfrasen til min venn Gaute, da jeg traff ham. Svaret mitt kunne være noe sånt som dette. «Men Gaute, dette er jo en bok om fjellklatring, jeg har bodd i Tromsø i seks år uten å ha vært på en eneste topptur, dette er feil bok til feil mann.»

For å bevare vennskapet leste jeg til slutt boken, noe jeg ikke angret på. Hvorfor hadde jeg kjempet imot?!

Boken Gaute kjempet for var dokumentaren «I tynn luft». Vi er tilbake i 1996 og den amerikanske forfatteren og journalisten Jon Krakauer, har fått i oppdrag å dekke en guidet tur til Mount Everest. Gruppen vi følger opp fjellet, består av 26 ulike mennesker, med ulike utgangspunkt for å mestre verdens høyeste fjell.

På toppen av verdens tak, bryter det plutselig ut en fryktelig storm. Krakauer kjemper seg ned i sikkerhet. Men hva skjedde med resten av følget?

Noe av det jeg likte aller best med boken, var alt jeg lærte om Mount Everest, alt fra myter, sherpaene, menneskesinnet og gruppepsykologi, storpolitikk og historie, perfekt vevd inn i en intens thriller fra virkeligheten.

Så nå er det min tur og mase på dere. Les denne boken!

Her kan du lese flere bibliotektips

Artikkeltags