Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til møte om Plensa-hodene

Artikkelen er over 3 år gammel

Da den verdenskjente skulptøren Jaume Plensa i sommer presenterte sitt forslag om tre store kvinnehoder på Phønix-brygga, var det flere som reagerte.

Tirsdag den 24. oktober inivterer Østfold kunstsenter og Fredrikstad kommune ved kulturetaten til et «forklaringsmøte» på Fredrikstad kino der Sparebankstiftelsen DNB vil presentere prosjektet «Skulpturstopp».  Det er «Skulpturtopp» som skal betale regningen for Jaume Plensas verk i Fredrikstad.

Les noen av reaksjonene her: 

– I prosjektet Skulpturstopp inviterer Sparebankstiftelsen internasjonale kunstnerkapasiteter til å utforme kunst i norske byer og steder. Fredrikstad kommune har takket ja til å delta i dette prosjektet og har inngått et samarbeid med Jaume Plensa om utforming av et kunstverk i Fredrikstads byrom, sier Ole-Henrik Holøs Pettersen som er  kultursjef i Fredrikstad kommune.

Og her svarer direktøren i Sparebankstiftelsen: Tilbudet er en gave, ikke et gavekort

– Mange engasjerte seg i sommer når idéskissen og plasseringen av Plensas skulpturer ble offentliggjort. Dette er en anledning til å bli bedre kjent med hele Skulpturstopp-prosjektet, prosessen bak valget av Plensas kunstverk, samt generelt om kommunens ordninger for kunst i offentlig rom, sier kultursjefen.

Les også: Fredrikstads nye Plensa-skulptur skal speile menneskene

Kommentarer til denne saken