«Jurassic»-fan Fjell utsetter neste kriminalroman

Fornøyd: Jan-Erik Fjell gir terningkast fem til «Jurassic World».Arkivfoto: Erik hagen

Fornøyd: Jan-Erik Fjell gir terningkast fem til «Jurassic World».Arkivfoto: Erik hagen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Krimforfatter Jan-Erik Fjell har utsatt utgivelsen av sin neste bok til våren 2016. I går tok han seg tid til å se «Jurassic World».

DEL

Navnet til Fjell fantes noe overraskende ikke på høstens utgivelsesliste fra Juritzen forlag.

– Nei, det har gått litt tregt med skrivingen, så den slippes i hvert fall ikke før til våren. Jeg prøver å skrive daglig, men jeg har ikke sjanse til å rekke en høstutgivelse, som egentlig var planen, sier han. I går tok han seg tid til å overvære pressevisningen av «Jurassic World», en av sommerens store underholdningsfilmer på kino.

– Jeg likte filmen veldig godt, selv om den kanskje er 20 minutter for lang, sier Fjell etter visningen.

– Selv om den er ganske typisk amerikansk, inneholder den heldigvis bare en teskje med kliss. Det var også lett å se at den var laget i samme ånd som originalen «Jurassic Park» fra 1993, så det var fett, sier han.

Da den første filmen kom var Fjell 10–11 år, og «jukset» seg til seier i en «Jurassic Park»-tegnekonkurranse på finurlig vis.

– Dette her var på Gressvik og konkurransen gikk ut på å fargelegge ferdigtegnede dinosaurer best mulig. Jeg farget min helt grønn, og skrev på tegningen at jeg var fem år. Det førte til at jeg vant konkurransen, og fikk «Jurassic Park»-trøyer og andre greier, ler han.

20 år senere fenger «Jurassic»-universet fortsatt.

Artikkeltags