Partnerne Fjell og Kolstad

Sammen er de dynamitt: Aksel Kolstad (til venstre) og Jan-Erik Fjell starter et langsiktig samarbeid.foto: john johansen

Sammen er de dynamitt: Aksel Kolstad (til venstre) og Jan-Erik Fjell starter et langsiktig samarbeid.foto: john johansen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Når suksessforfatter Jan-Erik Fjell (32) slår seg sammen med suksesspianisten Aksel Kolstad (33) kan store ting skje.

DEL

Markedsfører Fredrikstads kultur i OsloNå vil de to bruke Kolstads egen «lekestue»- Café de Conert på Tjuvholmen i Oslo, som arena for markedsføring av Fjells krimbok nummer fem.

Aksel Kolstad og Jan-Erik Fjell er to av ikke altfor mange kulturarbeidere fra Fredrikstad med nasjonal suksess.

Les også: Fjell anmelder "God helg"

Bestselgere

Jan–Erik Fjell fra Gressvik har solgt 275.000 av sine fire første krimbøker «Tysteren», «Skyggerom», «Hevneren» og «Rovdyret». Fjell fikk Bokhandlerprisen for «Tysteren» i 2010.

Aksel Kolstad (33) fra Manstad er en av Norges mest profilerte konsertpianister. Gjennomførte masterstudier i klaverspill fra Norges musikkhøgskole og har bygget opp sin egen lille kulturscene – «Café de Concert» på Tjuvholmen i Oslo.

Og det er nettopp Café de Concert som kan bli de to kunstnernes felles arena i tiden fremover.
– Jeg vil gjerne at kunstnere fra Fredrikstad skal komme seg opp og frem. Vi som er fra Østfold har ikke alltid den samme nasjonale selvtilliten og «gutsen» som andre. Derfor når vi ikke alltid opp i det nasjonale mediebildet, sier Kolstad.

Les også: Fjell får egen skrivestue

Café de Concert

Det vil Aksel Kolstad gjøre noe med, og bruker gjerne Café de Concert som arena for promotering. Og det er nettopp det som er han og Jan-Erik Fjells planer.
Krimforfatter Fjell bekrefter samarbeidet:

– Jeg skriver på krimbok nummer fem og foruten en lansering i Fredrikstad, så er planen å bruke Café de Concert til en lansering i Oslo. Men vi er med stor sannsynlighet i 2016 før boka er ferdig, sier Fjell som mener at dette med Fredrikstad-kunstneres manglende «guts» på den nasjonale arena får stå for Kolstads regning.

– Men det er vanskelig å klare seg for de fleste kunstnere. Enten man er musiker, forfatter eller maler. Det er et lite marked, og uten litt drahjelp kan det være vanskelig–om ikke umulig–å overleve, sier Jan-Erik Fjell.

Videolansering

Aksel Kolstad har også planer om en spesiell videopromotering av Jan-Erik Fjells neste bok.
– Gutten skriver jo i bilder. Han er en fantastisk visuell forfatter. Jeg har en idé om å filme korte scener fra boka. Disse kan «lekkes» på You Tube eller andre nettsteder og pirre leserne.
Fjell er klar over planene.

– Ideen er absolutt bra. Vi får se, sier Fjell som først må komme godt i gang med skriveprosessen til den viktige femte boka, sier Fjell.
 

Artikkeltags