Gå til sidens hovedinnhold

Inspirert av Zuccarello

Artikkelen er over 6 år gammel

- Det Mats Zuccarello Aasen har prestert i New York Rangers har vært en stor inspirasjon for Vebjørn, Marianne og meg, sier Aune Sand til Fredriksstad Blad.

Kunstnertvillingene Vebjørn og Aune Sand fryder seg over Zuccarello Aasens suksess i New York Rangers. Samtidig finner de stor inspirasjon i det den lille hobbiten fra Norge presterer på isen.

- Vi kjenner oss godt igjen i «Zukes» situasjon. Da han returnerte til Rangers etter et år i Russland, ble han advart fra alle kanter. Såkalte eksperter mente det var for vanskelig å lykkes i New York, og at han heller burde finne seg en klubb hvor det var enklere å få spilletid. Til og med sjefen for landslaget, Roy Johansen, mente han burde velge en annen klubb. Men Mats valgte New York og Rangers. Han ville spille og prestere i verdens mest berømte arena. I konkurranse med de beste i verden. Og han lyktes. På tross av alle advarsler. Mot alle odds. Det står det respekt av, og det inspirerer oss. Dessuten blir vi veldig stolte, sier Aune Sand.

Flere likhetstrekk

Vebjørn og Aune ser flere likhetstrekk mellom historien til Zuccarello og dem selv.

- Det var ikke mange som hadde tro på oss da vi etablerte galleriet i New York. Advarslene var mange, og motstanden stor. Dessuten åpnet vi galleriet samtidig med at finanskrisen slo til i USA. Men vi har klart oss, og Vebjørn har prestert i verdensklasse. Noe som har ført til at noen av verdens største samlere har kjøpt bilder fra Vebjørn, sier Sand, som legger til:

- Dersom noen vil prøve seg blant de beste, så gi de tillit. Bygg de opp, og legg til rette for at de skal få muligheten. Bare det å forsøke seg blant de beste er prisverdig og modig. Og selv om man ikke lykkes, så fortjener man anerkjennelse for å prøve.

PS! Mats Zuccarello Aasen forlenget i natt sin kontrakt med New York Rangers med ytterligere fire år. En kontrakt som gir ham en gjennomsnittlig årslønn på 4,5 millioner dollar.

Kommentarer til denne saken