– Fyrverkeriet sendes opp fra Isegran, og vil ses godt fra flere steder i byen. Fyrverkeriet vil være stort og det anbefales at man ser det på litt avstand. Isegran vil være stengt for publikum, sier Irene Østbø som er prosjektleder for Fredrikstad 450 år. 

– Det har vært et innholdsrikt år der hele byen har bidratt til å feire jubilanten Fredrikstad. Med dette fyrverkeriet ønsker vi å markere avslutningen på festen, fortsetter Østbø.

– Hvor får man best utsikt?

– Vi jobber med et eget kart som viser steder der du kan se fyrverkeriet hvis det er stjerneklart. Tollbodplassen, langs fergeleiet på Gamlebysiden og flere steder på Kråkerøy er eksempler på steder der det er mulig å oppleve fyrverkeriet.

Østbø anbefaler de som besøker sentrum for å se rakettene til å organisere samkjøring med familie/naboer og parkere i parkeringshusene.

– Dette blir en fin avslutning for et spennende år, med flere aktiviteter gjennom hele desember. Vi ønsker at folk skal kunne feire nyttår på sine tradisjonelle vis, men samtidig by på noe ekstra i jubileumsåret, sier ordfører Jon Ivar Nygård i en pressemelding.