Også Bendik kommer til Idyll

Silje Halstensen er en norsk musiker kjent under artistnavnet Bendik. Hun har gitt ut tre musikkalbum,  og ble nominert til Spellemannprisen i 2014 og 2016.

Silje Halstensen er en norsk musiker kjent under artistnavnet Bendik. Hun har gitt ut tre musikkalbum, og ble nominert til Spellemannprisen i 2014 og 2016. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bak artistnavnet Bendik finner vi Silje Halstensen (27): – Da jeg var 18 år våknet jeg en dag og ville hete Bendik, har den kritikerroste artisten sagt i tidligere intervjuer.

DEL

Bendik er ikke en fyr, men vokalist Silje Halstensen. Bendik har gitt ut tre kritikerroste album. I fjor sto hun på scenen blant annet på Roskilde, Øya, Slottsfjell og Pstereo.

Har en onkel i Fredrikstad

Tidligere denne uken ble det kjent at rapperne i Warlocks kommer til Idyll. Og Bigbang, Cezinando, Bjørn Eidsvåg, Seeb, Astrid S, Freddy Kalas, Unge Ferrari, Abdulhakim «Hkeem» Hassane og Veronica Maggio har allerede meldt sin ankomst til Idyllfestivalen som er 22. og 23. juni.

Og nå kommer også Silje Halstensen med sitt faste band.

I januar slapp Silje Halstensen – som er niesen til Fredrikstad-musiker Bjørn Halstensen – sin nye single kalt «Perfekt». Det er en pianoballade som bygger seg opp, og som ender opp med et massivt lydbilde. Låten fikk terningkast fem av NRK P3. Og Silje har visstnok aldri tidligere skrevet en så positiv tekst.

– Det er litt skummelt med en så glad tekst, sa Silje Halstensen til Avisen Norland da låten ble lansert.

 Og forklarer videre:

– Teksten handler om hvordan jeg har det nå. Det er en kjærlighetshistorie fra virkeligheten, og dette er den roligste låten jeg har gitt ut.

  • Her kan du høre Bendiks «Perfekt» – saken fortsetter under videoen:

Spellemannsnominert to ganger

Siden 2012 har Silje Halstensen gjort seg bemerket. Sammen med bandet ga hun ut sitt forrige album i februar for nesten to år siden, kalt «Fortid».

Silje Halstensen var nominert til Spellemannprisen både i 2014 og 2016. Og hun har gitt ut albumene «Drømmen gjør meg ingenting» (2012), «No går det over» (2014) og «Fortid» (2016).

– Da jeg var 18 våknet jeg en dag og fant ut at jeg ville hete Bendik. Jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg ikke ville kalle bandet mitt Silje Halstensen Band. Det føltes sykt riktig å hete Bendik, jeg skrev blogginnlegg om det og greier – det var den tiden av livet, sa Halstensen i et intervju med P3 Musikk i 2014.

Bendik var tidligere denne måneden med i talkshowet til Anne Lindmo.

  • Se Bendik fremføre «Kriger» live på Lindmo – saken fortsetter under videoen:

Vi ligger godt an

– Vi gleder oss til å få artisten Bendik hit. Jeg synes det er gøy at vi klarer å gå litt utenfor det mainstream også. Vi prøver å lage en festival som tilbyr noe for alle, sier Lasse Kjønigsen som er festivalsjef for Idyll.

– Hvor mange billetter har dere solgt hittil?

– Vi har nesten solgt ut alle vip-bordene, og så har vi solgt 2.000 ordinære billetter. Så vi ligger godt an, svarer Kjønigsen.

Artikkeltags