Byr på operafest på Øra

Står bak: Pål Scott Hagen i Opera Østfold (t.v.) og Geir Rebbestad i Blåseensemblet arrangerer operafest i Hydrogenfabrikken.

Står bak: Pål Scott Hagen i Opera Østfold (t.v.) og Geir Rebbestad i Blåseensemblet arrangerer operafest i Hydrogenfabrikken.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

For tredje året på rad inviterer Opera Østfold og Det Norske Blåseensemble til helaftens operafest. 13. mars går teppet opp i Hydrogenfabrikken kunsthall på Øra.

DEL

Kall det gjerne en forsmak på den store operafesten på Fredriksten festning i juni. Da setter vi opp «Tosca» og forventer 8.500 publikummere fordelt på tre dager, sier Pål Scott Hagen, sjef for Opera Østfold.

Den innendørs operafesten finner sted på tre scener i Østfold i løpet av like mange dager.

Les også: Opera i Alexanders stue

Håper på fullt hus

Det starter i Brygga Kultursal i Halden 11. mars, fortsetter i Askim Kulturhus 12. mars og ender opp i Hydrogenfabrikken dagen etter.

Ettersom kunsthallen har flatt gulv, vil det bli bygget opp en stor scene. Salen har plass til 400 mennesker og initiativtagerne håper på «stinn brakke».

De 25 musikerne i Det Norske Blåseensemble ledes for anledningen av Peter Szilvay. De 40 sangerne i Opera Østfolds kor ledes av Vigdis Djupang.

Maskeballet

Publikum får høre følgende solister: Elisabeth Teige (sopran), Lise Granden Berg (sopran), Joachim Bäckström (tenor) og Trond Hallstein Moe (baryton).

Sistnevnte synger for øvrig en av hovedrollene (Scarpia) i sommerens oppsetning av «Tosca» på Fredriksten.

Første avdeling av operafesten i Hydrogenfabrikken, består av en miniutgave av Verdi- operaen «Maskeballet». Den ble skrevet i 1859, og handlingen baserer seg på mordet på den svenske kong Gustav 3. i Stockholmsoperaen i 1792.

Operasvisker

– Andre avdeling består av en rekke opera- og operettesvisker. Publikum får blant annet høre «Perlefiskerduetten» samt utdrag og arier fra «Czardasfyrstinnen», «La Traviata», «Smilets Land» og «Fuglehandleren», forteller Pål Scott Hagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken