Gå til sidens hovedinnhold

Norgespremiere på musikalen "Jekyll & Hyde"

Artikkelen er over 3 år gammel

Musiklinja på Greåker Videregående fremførte onsdag kveld musikalen "Dr. Jekyll & Mr. Hyde", i det som ble norgespremieren på musikalen.

Rundt 300 publikummere fikk med seg musikklinjas tolkning av musikalen om Dr. Jekyll og hans mørke side som premierte på Greåker Videregående skole onsdag 14. februar, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Stor produksjon

Medlemmer i musikalkomiteen, Frida Isabelle Torp (18) og Malin Engh (18), fortalte SA om produksjonen som involverte i underkant av hundre lærere og elever fra Greåker vgs sin musikklinje.

-  Hvert 3. år skal musikklinja arrangere en musikal, og i år valgte vi da "Jekyll & Hyde". Vi sikret rettighetene til musikalen, slik at vi kunne holde musikalen som en norgespremiere. Det er jo selvfølgelig stas, sier komitéleder Torp.

- Valget måtte falle på en musikal som har tilstrekkelig med roller og musikk slik at alle elevene på linja skal kunne få delta. Alle skal med, og "Jekyll & Hyde" fylte alle kriteriene vi var ute etter, forteller Malin Engh.

I regi stod Hege Holmquist, lærer på Greåker vgs. Hun hadde blant annet ansvar i å oversette hele den velkjente musikalen fra engelsk til norsk.

- Høyt nivå

Sissel og Jan Roger Oshaug brukte onsdagskvelden sin på å høre musikalen. De ble ikke skuffet.

- Musikalen var kjempefantastisk! De er helt supre folk, og det ble holdt et mye høyere nivå enn det vi forventet. Vi har en sønn som går på musikklinja, så vi har hørt mye av deres tidligere konserter. Denne musikalen topper alt. Terningkast 6, forteller Sissel Oshaug med et bredt smil.

- Historien om "Jekyll and Hyde" og det gode og det onde har vi hørt om fra før. Likvel bringer musikklinja frem en spennende tolkning av historien, og jeg er helt enig i at musikalen var god, sier Jan Roger.

 

- Sett god utvikling

Liam Solbjerg fra musikllinja var innehaveren av hovedrollen som Dr. Jekyll. Han har deltatt i flere roller i store produksjoner, i blant annet "Reisen til julestjernen" og "Hvite dame". Likevel er dette den største rollen han har hatt.

- Rollen som Jekyll og Hyde er garantert den største rollen jeg har hatt. Jeg valgte å ta den mye fordi jeg har vært stor fan av "Jekyll & Hyde" musikalen i god stund. Med en rolle som dette er man jo tvunget til å prestere, og det er det målet mitt var. Oppsettet har vært hektisk til tider, siden det er så mange involvert. Til tross for det mener jeg at både jeg og alle deltagende har sett en god utvikling, forteller Solbjerg til SA.

- Morsomt å jobbe med elevene

Lars Tomtum er utdanningsleder for musikklinja, og han forteller SA at det er en fryd å jobbe med ungdommer på en produksjon som dette.

- Målet med oppsettet er at det skal være lærrerikt for elevene å delta og skape en stor produksjon som dette. Vi som er mer erfarne i feltet synes det er veldig morsomt å jobbe med elevene, ettersom de er ekstremt filnke og spriker av engasjement, forteller han.

Den neste og siste framføringen av musikalen som er open for alle holdes torsdag 15. februar på Greåker Videregående.

Kommentarer til denne saken