Gå til sidens hovedinnhold

Liten interesse for lokalhistorie – Gamleby-akademiet måtte avlyse lokalhistorisk dag

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er bare å beklage. Vi fikk altfor dårlig tid på oss, både til planlegging og til å markedsføre arrangementet, så vi måtte dessverre avlyse lørdagens arrangement på, sier Svein Skahjem i det nystartede Gamleby-akademiet.

Det nyetablerte Gamleby-akademiet hadde invitert til storstilt åpning i Teglhuset i Gamlebyen. Her skulle blant annet forfatter Anne Sagberg, historiker Trond Svandal, tidligere sogneprest Tore Thorkildsen og Sten Walther Karlsen og Arne Børresen deltatt.

-Vi kommer sterkt tilbake, sier Skahjem, som sammen med Wiggo Andersen og Roy Frantzen har startet akademiet. Hvis formål er å stimulere interessen for lokalhistorie i Fredrikstad.

– Vi tok oss litt vann over hodet og var litt for optimistiske. Vi nådde rett og slett ikke ut til folket, så vi skal nå se litt på hva vi skal gjøre fremover, fortsetter han.

Den 24. april, prøver de seg igjen, men med et litt annet innhold.

– Da vil jeg snakke om boligkrakket i Kristiania i 1899 og hvilken betydning det hadde for Fredrikstad, vil prøve å få fatt i en som kan snakke om bybevaring og hvor viktig det er for identiteten til byen vår. I tillegg ønsker vi å invitere en politiker som kan snakke om hvilke vyer de har for byen vår, forteller Skahjem. Vi tror å håper at dette er av interesse for byens befolkning.

Etter innleggene kan publikum delta i en paneldebatt med foredragsholderne.

Hva høsten bringer, vil se vente med å planlegge til etter arrangementet den 24. april. Da ser de an responsen og legger planer etter det.

Kommentarer til denne saken