Gå til sidens hovedinnhold

Nå er romjulsballet tilbake igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Morten og Mona har spilt profesjonelt i 22 år. Onsdag gjeninnførte de det gamle romjulsballet i Gamlebyen, sammen med Bøckmann Duo.

Sammen med Bøckmann Duo samlet M`n M, som de kaller seg, noen hundre danseglade i Gamlebyen Kulturhus (tidl. ridehuset).

– Det var her det ble arrangert juleball før. Vi håper å få igang en årlig tradisjon på dette, sier Mona Kristin Hansen og Morten Juel Larsen som tilsammen utgjør M`n M.

 

Ballet på tredje juledag var ikke av den erverdige sorten, med lange kjoler og polonaise.

– Men vi har samlet swing og danseglade i alle aldre, sier Mona.

Veldig mange i salen kom fra danseklubben Planke-Swingen. De håper virkelig at dette romjulsballet blir en årviss tradisjon.

– Mange etterlyser et sted å danse når de skal ut på byen. Det finnes minimalt med dansesteder, men det finnes faktisk mange danseklubber, sier Mona.

Hun og mannen Morten gjør det de kan for å gjenreise den gode gamle pardansen på fest.

 

– Vi spiller på flere steder rundt omkring i Norge i 46 av årets 52 uker. Vi reiser eksempelvis rett fra Gamlebyen til Oset høyfjellshotell hvor vi skal spille i hele nyttårshelgen. Vi kan underskrive på at det er et stort dansebehov blant folk der ute.

Mona Kristin Hansen har sunget til fest siden hun var i tenårene. Da hun jobbet som ferievert i Sunwing på Kypros i 1989 traff hun Morten Juel Larsen fra Oslo. Siden har de to holdt sammen og lever av musikken.

 

De har et repertoar på 550 låter og de har spilt på cruiseskip, høyfjellshotell, gods og herregårder. De har vært eventansvarlige for flere av Norges største selskaper og de blir booket om igjen år etter år.

Sammen med M`n M spilte Hans Petter Bøckmann og Vidar Antonsen i Bøckmann Duo i Gamlebyen Kulturhus onsdag.

Og en danseglad oppsummerte det hele, da hun drivende svett tok en pause fra dansegulvet og utbrøt: Gud å morro a.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.