Frister mentorene med mbira

SJELDEN FUGL: Hanna von Bergen kommer til «blind audition» i The Voice med noe sjeldent; en mbria fra Zimbabwe. Den får følge av hennes sarte stemme.Foto: Jørgen Nordby
Bildetekst

SJELDEN FUGL: Hanna von Bergen kommer til «blind audition» i The Voice med noe sjeldent; en mbria fra Zimbabwe. Den får følge av hennes sarte stemme.Foto: Jørgen Nordby Bildetekst

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hanna von Bergen er ikke som andre 26-åringer. Hun skal lokke mentorene med en afrikansk mbira i The Voice.

DEL

Hun omtaler seg som musiker som synger. Hun har til daglig et band med tre unge menn og en kvinne rundt seg. De passer på henne, og i fjor høst slapp hun sin første singel.

På tv skal hun synge «Cup of tea; en sang om kjærlighet. Akkompagnert av det spesielt fingerpianoet du ser på bildet.

Ikke vanlig

– Det er neppe vanlig at du stiller til «blind date» med egen låt. Men jeg følte at dette var mye mer meg, og dommerne fikk bare høre min stemme og mbiraen (instrumentet Hanna oppdaget gjennom Kulturskolen).

– Sånn sett var det nakent, men veldig mye meg. Hadde de presset meg til å gjøre en coverlåt, da hadde det nok blitt noe nedtelt og litt sært, spår von Bergen.

Under oppholdet i Skottland og Edinburgh ble hun tatt for å være Lily Allen, og det hadde hun en del moro med den aktuelle kvelden.

Mye utenlands

Mbiraen er ikke et piano, men litt av kunnskapen fra pianoet kan Hanna med utdannelse fra Greåker videregåendes musikklinje ta med seg til det afrikanske instrumentet.

Hun plukket det med seg da hun tok et opphold i Skottland. For denne damen har hatt utenlandsopphold i Skottland, USA, Colombia og Danmark.

Oslo har vært hjembyen de fem siste årene. I Fredrikstad vokste hun opp på Kråkerøy.

– Det trengs andre ben å stå på i livet hvis hjulene skal går rundt, for musikken er neppe levedyktig på egne ben.

– Derfor er det mest jobbing med å organisere kulturprosjekter og studering (mastergrad i entreprenørskap og innovasjon), forklarer hun.

Vil ha det gøy

I tv-lyset vil hun ha det gøy, og hun ble bedt om å melde seg på. Hun ble plukket ut blant 1.000 interesserte, og følte opplevelsen var god.

Hanna tror de ville ha inn noe som ikke er dusinvare, og fredag kveld vet du utfallet.

Artikkeltags