Endelig var det premiere for FredrikstadUngane på City Scene. Mange har ventet spent på å se jubileumsforestillingen, og lørdag formiddag sto skuespillerne klare til å spille det splitter nye stykket «Kong Frederiks tidsmaskin og mysteriet om Gamlebyen som forsvant». Det var umulig å ikke legge merke til latteren som fylte City Scene, spesielt under sangen «Det nøttærnte i Særp».

Forestillingen er skrevet av Alexander Hermansen, som også spiller rollen som kong Frederik II. Det var ikke en helt alminnelig premiere. I år feirer nemlig FredrikstadUngane ti år, og forestillingen er med på å kickstarte 450-årsjubileet til Fredrikstad.

Reiser i tid

I forestillingen blir man tatt med på en reise gjennom historien til Fredrikstad, med en del humor og glimt i øyet. Det hele startet med Ida som er på Pokémon- jakt, og klassekameratene Marthe og Fredrik. De er på klassetur til Gamlebyen, og har fått noen spørsmål av læreren de må løse. Dette får de karakter på. Problemet er at de ikke kan noen av spørsmålene, og da våkner Frederik-statuetten til live.

– Dere er jo totalt kunnskapsløse, sier han og tar med seg barna på en reise gjennom historien til Fredrikstad med tidsmaskinen hans.

Vært en stor utfordring

Etter forestillingen går regissør, Sara Hadjian, opp på scenen.

– Vi har kjempa, slitt, ledd og grått. Det har vært en stor utfordring å spille noe helt nytt, men også veldig gøy. jeg er utrolig stolte av dere, og jeg må bare si at jeg har verdens beste jobb, sier hun og ser på skuespillerne.

Vanligvis forbinder man kanskje FredrikstadUngane med Båthusteatret, men i år flyttet de over elva til City Scene.

– Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Hadjian før hun pent må spørre om publikum kan forlate salen før neste premièreforestilling starter.

FredrikstadUngane spiller forestillinger helt til 18. februar.