Du kan vandre inn i en audiovisuell installasjon – en tur som er i underkant av to kilometer. 

Verdenskjent trompetist

Med  prosjektet Lucid Dream lar trompetist, komponist og produsent Nils Petter Molvær publikum oppleve et lydbilde ute i naturen. Lucid Dream er en audiovisuell installasjon, der lyd, lys og bilder smelter sammen. Verket hadde premiere i Düsseldorf i 2014, og året etter ble den midlertidig installasjonen vist i Ekebergparken i Oslo.

Nå får folk oppleve den gratis i Fredrikstad i tidsrommet 12.–15. september.

Utforskende

Denne uken har det vært befaring i Fredrikstadmarka med produsentene og kunstnerisk leder for verket,  Beate Shüler.

  • Saken fortsetter under videoen:

 

– Lucid Dream er en helt unik opplevelse for publikum. De vil kunne gå inn i en trolsk skog og befinne seg i et drømmende univers med lyd og lys. Man kan si det er en form for lydkartlegging og du hører lydene fra verdens skoger. Installasjonen utforsker kulturelle og historiske aspekter rundt miljø og bærekraft for disse sårbare naturområder, sier Shüler i en pressemelding.

Fakta

  • Lyd- og lysinstallasjon er formet av den verdenskjente musikeren Nils Petter Molvær og kurator Beate Schüler i fellesskap.
  • Prosjektet er ett samarbeid mellom Fredrikstad 450 år, Kulturnatt Fredrikstad, Østfold kulturutvikling og Fredrikstad Energi.
  • Prosjektet er også støttet av Norsk kulturråd som en del av Kulturhusnettverk ØstfoldMusikkserie.

Må reservere plass

– Det kommer til å bli en helt spektakulær og unik lyd- og lysopplevelse i Bjørndalen under Frederikfesten i september, sier Irene Østbø, prosjektleder for Fredrikstad 450 år.

Og legger til:

– Det blir gruppevise vandringer hver kveld, etter mørkets frembrudd. Det skal være gratis for publikum, men billett må reserveres i forkant. De legges ut etter sommeren.