Fredrikstad storband forbereder høsten med treningsleir og konsert

Av

I november presenterer Fredrikstad storband for tredje år på rad «Jul, for swingende» på Gamlebyen Kulturhus. Forberedelsene er i gang, og denne helgen er det «rytmisk treningsleir» ledet av ingen ringere enn stjernetrommeslager Erik Smith. Bandet avslutter like så godt treningsøkten med en konsert på St. Croix-huset tirsdag 15. oktober.

DEL

Innsendt

Høstens store satsing for storbandet er uten tvil «Jul, for swingende 2019», som går av stabelen 28.–30. november. Årets vokalister er Julie Dahle Aagård og Jostein Hasselgård. Julie er ny av året. Hun er kjent som en aktiv artist, nominert til Spellemannspris og hyppig gjest i «Beat for Beat». Fredrikstads egen Jostein er med på tredje året og skulle ikke trenge noen nærmere presentasjon.

Men, bandet ligger ikke på latsiden før teppet går opp for «Jul, for swingende». Bandet har utover dette flere oppdrag i løpet av høsten og for å holde formen på topp er det denne helgen «rytmisk treningsleir». Til dette har man hentet inn ingen ringere enn stjernetrommeslager Erik Smith. Erik er en av landets mest profilerte trommeslagere og har en allsidig karrière uten sidestykke i Norge. Han har siden tenårene vært en av de aller mest brukte session/turné- musikerne i landet og har jobbet med alt som kan krype og gå av artister og musikere i en rekke genre fra inn- og utland. Vi nevner navns som Jacob Collier, Donna Summer, Bob Mintzer, Frank Gambale, Nils Landgren, Wenche Myhre, Jahn Teigen og Jens Wendelboe.

Fredrikstad storband avslutter like så godt treningsleiren med en konsert på St. Croix-huset tirsdag 15. oktober. Her vil Erik Smith lede bandet gjennom et knippe storbandklassikere og han vil også på utvalgte låter ta plass bak trommesettet sitt for litt ekstra «trommemoro», som han selv beskriver det. Bandet gleder seg til dette og håper publikum kjenner sin besøkelsestid.

Artikkeltags