Fredrikstad kino laget nytt konsept under OL på Lillehammer

Også i år blir det filmvisninger for barn og ungdom på dagtid i vinterferien.  Dette bildet er fra da flere av byens 5.klassinger så filmen «Los Bando».

Også i år blir det filmvisninger for barn og ungdom på dagtid i vinterferien. Dette bildet er fra da flere av byens 5.klassinger så filmen «Los Bando». Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke bare OL på Lillehammer som kan feire 25-årsjubileum i disse dager. Det kan feriefestivalene på Fredrikstad kino også.

DEL

Innsendt Ynder OL i 1994 innførte Fredrikstad Kino en ny tradisjon: Filmvisninger for barn og ungdom på dagtid i skoleferiene.

Det ble en umiddelbar suksess som mange kinoer har kopiert, og i motsetning til OL på Lillehammer har kinoens vinterferiefestival blitt gjentatt hvert eneste år siden 1994, og tradisjonen lever i beste velgående ennå.

Suksessen spredde seg fort til de øvrige skoleferiene. En hel generasjon har vokst opp med at ferietid betyr kinotid, og da den nye kinoen med seks saler åpnet i 2002 ble filmtilbudet doblet. Rundt 10.000 besøker kinoen i hver vinterferie, ganget med 25 år blir det en kvart million kinogjester som har byttet ut ski og appelsiner med kino og popcorn. Og alt startet med at daværende kinosjef Olav Kjeldsen ville gi barn noe å finne på når skolene hadde dobbelt så lang vinterferie på grunn av ol.

Årets vinterferie fører tradisjonen videre. Fredrikstad Kino viser barne- og ungdomsfilm på dagtid, hele ferien. Voksne er også velkomne.

På programmet står blant annet Legofilmen 2, Amundsen, Alita, Born 2 Drive og Rive-Rolf kræsjer internett.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.