Ellevilt forhåndssalg til Den 12. mann

STORFORNØYD: Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen har ekstra god grunn til å glede seg til jul. Da er det kinohøytid.

STORFORNØYD: Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen har ekstra god grunn til å glede seg til jul. Da er det kinohøytid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kinosjefen jubler over forhåndssalget til Den 12. mann i romjulen. Nå er kinohøytiden i gang.

DEL

Den 12. mann blir viktig for kinoen i romjulen. 25. desember var det premiere på filmen til Harald Zwart i hele Norge, men i hjembyen til filmregissøren har billettsalget gått unna. 

– Til første forestilling var hvert eneste sete ble solgt. Fra første rad til bakerste rad, sier kinosjef Jørgen Søderberg Jansen.

LES OGSÅ: – Selvfølgelig er FFK-vimpelen med

Ekstremt forhåndssalg

I alt var det tre forestillinger av Den 12. mann første juledag. Nesten hvert eneste sete er fylt opp til alle visningene.

– Forhåndssalget har vært formidabelt. Også visningene andre juledag er i ferd med å fylles opp. Dette er ikke en film der det nytter å komme fem minutter før og håpe på billett, mener han.

– Vi har passert 1200 solgte billetter bare i forhåndssalget til nå. Det er vanvittig bra. Det er oppe på Harry Potter og Ringenes Herre-nivå, forklarer kinosjefen.

I forbindelse med førpremieren av filmen på Fredrikstad kino ga Harald Zwart uttrykk for hvor stolt han var av filmen.

– Dette er det flotteste jeg noensinne har laget. Vi hadde kreativ kontroll hele veien, og har laget filmen vi ønsket å lage, sa Harald Zwart.

I forkant av førpremieren skapte også Den 12. mann debatt:

LES OGSÅ:

Viktig kinohøytid

Juletiden har tradisjonelt vært en bra kinohøytid. Derfor slippes det alltid noen store kinotitler før julesesongen går i gang for alvor. At romjulen er stille og uten snø er godt nytt for kinoen.

– Det er en bra tid for oss. Det er en periode hvor folk har mye fritid. Da går folk mer på kino. Det skjer lite, så om en vil ut av huset er det gjerne kino som gjelder for mange, sier kinosjefen.

– Så forsterker det seg litt i det at filmprodusentene gjerne slipper store filmer i de periodene mange søker seg til kinosalene. Det at folk snakker om store kinotitler gjør at det drypper godt på de andre filmene vi viser også, sier han.

– Vi har også premiere på Ferdinand, en familietegnefilm, som vi tror kommer til å gå bra denne jula. Den nyeste Star Wars-filmen tror vi også kommer til å dra greit med publikum i jula, sier Søderberg Jansen.

– Hvor viktig er romjulen for kinoen i Fredrikstad?

– Det blir som å få to til tre helger ekstra. Det er ikke sånn at vi lever eller dør avhengig av romjulen, men det blir som en uke med bare lørdager, bekrefter han.

LES OGSÅ: Vakttårnet i «Den 12. mann» er på vei ned – og billettsalget er på vei opp

Artikkeltags