Gå til sidens hovedinnhold

De valgte blues fremfor mer ribbe

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi bare måtte ut og høre litt tøff musikk. Dette sa Kristin,Bjørg,Yngvar og Rino som var fire av 200 som besøkte Fredrikstad Jazz og Bluesklubb på Havnelageret tredje juledag.

På scenen stod Chris Grant & The Swingin`Rocky Tonk Company. Men la deg ikke lure av navnet. Medlemmene er fra Fredrikstad og Sarpsborg. Hovedpersonen Chris Grant trakterer piano og orgel. Eivind Ystrøm Pedersen gitarer, Anders Amundsen bass (sønn av Fredrikstadguttanes Roger Amundsen journ. anm), Kjetil Veum trommer og Sara Elise Forsell og Lene Lind står for vokal og koring.

Og spille bluesrock kunne de. Det syntes ihvertfall publikum som hadde tatt seg en pause fra julemusikk, juletre og juleribbe.

 

I den glade gjengen vi møtte fant vi Bjørg og Rino Olsen, som er nygifte, sammen med venneparet Kristin og Yngvar Andersen fra Lilleby. De er trofaste medlemmer av blues og jazzklubben og hungret etter et avbrekk fra julestemning i form av god live musikk. For de fire var blues på Havnelageret bare starten på en lang kveld, som skulle gå innom flere utesteder som brakte levende rock og popmusikk på tredje juledag.

– Etter dette skal vi hjem og skifte. Så går turen videre til Gamlebyen, smiler Kristin Andersen.

Fornøyde ledere

 

Lederne av jazz og bluesklubben - Kjell Sundberg og Ulf Severinsen - kan fortelle at tilbudet er populært. De kan dokumentere påstanden. Klubben har nå hele 630 medlemmer, mot bare 250 for fire år siden. Det er tredje året på rad at de arrangerer romjulsblues.

– Våre medlemmer er godt voksne mennesker som liker å ha et musikk og trefftilbud tidlig på lørdag ettermiddag, forteller de to.

Onkel Blå spiller lørdag

Klubben har åpent 44 lørdager i året og har hatt besøk av artister som Vidar Busk, Bryggerigangen Bluesband og Bent Patey. Førstkommende lørdag spiller Onkel Blå med Bjørn «Krisa» Kristiansen, Tor Hauge og Inge Gundersen.

 

Kommentarer til denne saken