– På mange måter er vi alle litt kjedelige, litt forutsigbar og trauste

– På mange måter er vi alle litt kjedelige, litt forutsigbar og trauste. Det kan være kjipt å innrømme, men det er enklere å falle inn i kjente rutiner enn det er å prøve noe nytt, skriver bibliotekar Stig Kaino som nå har lest sin første kjærlighetsroman.

– På mange måter er vi alle litt kjedelige, litt forutsigbar og trauste. Det kan være kjipt å innrømme, men det er enklere å falle inn i kjente rutiner enn det er å prøve noe nytt, skriver bibliotekar Stig Kaino som nå har lest sin første kjærlighetsroman. Foto:

Av

Bibliotekar Stig har akkurat lest sin aller første kjærlighetsroman. – Jeg brøt med mine egne vaner og kastet meg ut i en verden som var ukjent for meg og jeg angrer på ingen måte.

DEL

BIBLIOTEKTIPSETFredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

På mange måter er vi alle litt kjedelige, litt forutsigbar og trauste. Det kan være kjipt å innrømme, men det er enklere å falle inn i kjente rutiner enn det er å prøve noe nytt.

Så med det sagt har jeg for første gang i mitt liv lest en kjærlighetsroman. Til vanlig leser jeg mest grøssere, krim, sci-fi og tegneserier men tenkte at nå var det på tide å prøve noe nytt. Litt for å utfordre meg selv og dels for å bryte med egne lesevaner.

Boken jeg valgte var, «Noe å leve for», av Richard Roper. Da jeg leste hva den handlet om føltes det som den perfekte starten på ferden min siden den handlet om å finne kjærlighet i en mørk hverdag.

Hovedpersonen, Andrew, jobber som en eiendomsinspektør for byrådet. Jobben er å finne ut om de nylig avdøde, enslige, har noen etterlatte som kan betale for begravelsen. (Selv om jeg skulle lese en «kjærlighetsroman» ville jeg jo ikke ta helt av! Hadde det blitt for sukkersøtt ville jeg kastet boka i veggen)

Boka var fin den, litt humor, en del kjærlighet og personlig «soul searching». Anbefales! Terningkast ... vet ikke, terningkast er oppskrytt.

Men det er ikke det som er poenget. Poenget er at jeg prøvde noe nytt, jeg brøt med mine egne vaner og kastet meg ut i en verden som var ukjent for meg og jeg angrer på ingen måte. Fra nå av vil jeg gjøre det til en tradisjon hvor jeg minst en gang i året leser noe jeg til vanlig ikke ville lest.


Artikkeltags