Bibliotektipset: Små folk, STORE DRØMMER

I bokserien «Små folk, store drømmer» møter vi kjente kvinner som har stått opp for det de trodde på og det de har ønsket å gjøre med livene sine. Alt startet med en drøm i barndommen. Illustrasjonene er hentet fra fire av bokomslagene.

I bokserien «Små folk, store drømmer» møter vi kjente kvinner som har stått opp for det de trodde på og det de har ønsket å gjøre med livene sine. Alt startet med en drøm i barndommen. Illustrasjonene er hentet fra fire av bokomslagene. Foto:

Av

- Gi barna gode forbilder. Bokserien «Små folk, store drømmer» er fine barnebøker om bemerkelsesverdige kvinner, skriver bibliotekar Kirsti Knutsen.

DEL

BIBLIOTEKTIPSETI bokserien «Små folk, store drømmer» møter vi kjente kvinner som har stått opp for det de trodde på og det de har ønsket å gjøre med livene sine. Alt startet med en drøm i barndommen.

Som voksne utmerket disse kvinnene seg innen alt fra vitenskap til menneskerettigheter og kunst.
Foreløpig har det kommet åtte bøker i serien. Her kan barna lese og lære om blant andre Rosa Parks, Amelia Earhart, og Jane Goodall. Bøkene er enkle, små biografier, nærmest som bildebøker, da de er gjennomillustrert. Det gjør bøkene lett tilgjengelige – de kan leses høyt for førskolebarn, eller leses selv av litt større barn.

Bakerst i hver bok finnes også en kortfattet, faktabasert biografi med bilder fra personens liv.

Artikkeltags