Det er hektisk øving på St. Croix-huset. 50 barn fordelt på to grupper skal finpusse stykket de har øvd på siden september før den store premièredagen. De får kyndig regi av regissør Anniken Bakken Lundberg.

 –  Vi er avhengig av å spille et stykke som passer godt for vårt teater og som fenger publikum. Det er kostbart å sette opp en så stor forestilling, og vi er avhengig av billettinntekter. Peter Pan er en forestilling veldig mange har et forhold til og som vi håper vil fenge, sier styremedlem Thor Gustav Hovland.

- En stor teaterfamilie

– Det er selvfølgelig slitsomt nå i innspurten før premièren, men når vi begynner med forestillinger er det bare kjempegøy, sier Ine Aakre (13 år) som er en av to som spiller Peter Pan. 

– Men det er ikke noe byrde,  for dette er bare gøy, sier de seks hovedrolleinnehaverne i kor.

Og legger til:

– I disse intensive øvelsesperiodene er vi alle sammen samlet hele tiden. Vi har det utrolig gøy sammen.

- Vi er en stor teaterfamilie, og vi har det så hyggelig, sier Aleksander Hovland (14 ) som innehar den ene rollen som kaptein Krok.

– Det må jo være vanskelig å kombinere skolen med så mye øving, hvordan får dere dette til?

–  Jeg innrømmer at jeg pugger mer på tekstene til forestilling enn jeg leser på prøver på skolen, sier en av aktørene. Avisens utsendte har lovet å ikke fortelle hvem av de unge skuespillerne som kom med dette sitatet.

 

Vemodig

For to av skuespillerne er det litt ekstra vemodig med denne forestillingen. De har begge fylt 18 år og er med på sin siste forestilling med barneteateret.

- Jeg kan garantere tårer under avslutningssangen «Aldri farvel» på den siste forestillingen, sier Wendy, Mina Moen Eilertsen (18). 

- Nå er jeg for gammel for barneteater, det er selvfølgelig trist, men alt har en ende. Jeg har hatt mange fine år i FBUT og vært med på mye så det er greit, sier hun.

En annen som også har nådd høyeste aldersgrense er Andrea Grindahl (18).

- Skole og utdanning krever mer når man blir eldre, så det er vanskeligere å kombinere skole og teater, sier hun.

Luftige svev

Produksjonsleder Espen Grandahl kan fortelle at publikum har mye spennende å glede seg til.

– Det ser litt kaotisk ut nå, men vi er i rute, og jeg kan love at når forestillingene starter er alt på plass. Vi har mange spennende scener med luftige svev fra flere av aktørene, avslutter han.