Folkefest med værgudene på parti

STORSLÅTT: Seier på hjemmebane for Magnus Grønneberg, som strålte mot det fine høstværet, slik publikum gjorde.

STORSLÅTT: Seier på hjemmebane for Magnus Grønneberg, som strålte mot det fine høstværet, slik publikum gjorde. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Som om været angret og ville Fredrikstad vel, brøt solen igjennom akkurat i tide, og rammet inn jubileumskonserten på Toldbodplassen lørdag med både bursdagslys og varme.

DEL

Dermed kastet mange jakkene, og ga seg festen i vold, akkompagnert av det største både Norge og Fredrikstad har å by på av rock, soul, funk og ellevillt publikum.

Treg start

Det var litt vanskelig å komme i gang, for Fredrikstadpublikummet er ikke latinere. De står der rett opp og ned med drikkeglassene i hendene, og lar både Aunt Mary, Marianne Antonsen, Odd René Andersen og Bjørn Halstensens orkester jobbe så svetten siler, utan at det tar av noe særlig, eller blir like hett som den fantastiske høstettermiddagen ville ha det til.

I første omgang.

Foto:

TOK TID: Publikums lyst til å la seg rive med satt langt inne, men til slutt måtte flere av de 4.000 på Toldbodplassen gi seg over. (Foto: Harry Johansson)

Onsøy får fyr

Det er lite å utsette på de første artistenes innsats. Det er altså heller folk som ikke kommer i gang skikkelig, for det er like mange bakerst på Toldbodplassen, der sitteplasser er tilgjengelige, og der stadig fler pakker seg sammen for å hygge seg.

Men så kommer Tommy Tokyo fra Onsøy, som sammen med De Bipolare får opp temperaturen ganske bra, skjønt for mange blir det litt mye rockpoesi, og litt for fristende å snakke himmelhøyt om slikt som naboens katt, fremfor å lytte til den flotte artisten og hans musikere.

Foto:

GRATISHAUG: Eller balkong da, for de lykkelige på Cicignon som bor nærmest Toldbodplassen, med panoramautsikt mot scenen. (Foto: Harry Johansson)

Mat for Monser

For fire år siden ringte ordføreren til Jimmy Olsen og spurte om han kunne få til en konsert som dette, og det fikk han til.

Ikke bare var det en musikalsk nytelse, men også en, om ikke kulinarisk, så i alle fall mettende. Flere frivillige organisasjoner stilte med gratismannskap, og serverte øl, mineralvann, kaffe, hamburgere, pølser, lapskaus, vafler og annet, nærmest til den store gullmedalje.

Ordfører Jon-Ivar Nygård stakk også innom for å gratulere med dagen, og konferansier Dag Solheim oppildnet troppene, som var klare til å bli super-tilhørere i det øyeblikk Magnus Grønneberg og CC Cowboys entret podiet, for Grønnebergs del bare noen stenkast unna sitt nye hjem på Cicignon.

Foto:

ROCKPOET: Tommy Tokyo og De Bipolare gjorde jobben, selv om folk foran scenen var nok så opptatt av å skravle høyt om ditt og datt. (Foto: Harry Johansson)

Enorm innspurt

Derfra ble det langspurt. Cowboyene kjørte oss i senk. De spilte til tider nesten skjorta av seg selv, skjønt de var meget slitne etter 25 sommerturnékonserter, og ikke absolutt alle låtene satt 110 prosent.

Det går imidlertid ikke an å klage på et sted mellom 90 og 100 gjennom nesten to timer cowboypoprock.

- Tusen takk, sa en ydmyk Magnus Grønnberg, etter nok en gang å ha erobret hele hjemmebanen.

Det er nok vi som skal takke.

Maken til musikalsk bursdagsfest er det vanskelig å finne, ja, ikke om det letes i hele byens 450 år lange historie, skal vi tro konferansier Dag Solheim. Noe som antakelig mesteparten av de rundt 4.000 publikummerne var enige i, slik som de etter hvert tok mot til seg og smilte og lo og sang, mens de danset og lyste som ildfluer inn i lørdagsnatten.

Foto:

GOD DRIV: Marianne Antonsen og Odd René Andersen fikk opp temperaturen. (Foto: Harry Johansson)

Foto:

GAMLE TANTER: Aunt Mary er 48 år gamle, men rocker og ruler fremdeles aldeles utmerket. (Foto: Harry Johansson)

Artikkeltags