CC Cowboys, Tommy Tokyo og Aunt Mary er blant artistene som allerede har vært annonsert til Jubileumskonserten 9. september. Onsdag ble også Odd René Andersen og Marianne Antonsen bekreftet til Tollbodplassen, noe som blir en av 450-årsjubileets aller største arrangementer.

Allerede 1000 solgte billetter

Månefestivalens Jimmy Olsen er ansvarlig for bookingen, og svært fornøyd med det lokale stjernelaget. Med allerede over 1000 solgte billetter, er det ingen tvil om at konsertarrangøren har truffet en nerve hos folket.

– Det som er spesielt med Fredrikstad, er at vi er fødebyen til mange av Norges største musikere. I planleggingen av jubileumskonserten ble det fort klart at vi kunne trekke inn store artister med sterk personlig tilknytning til byen. Det er utrolig gøy, samtidig som det blir en jubileumskonsert av høyt kaliber.

Uansett hvor jeg opptrer, så skryter jeg av byen min. Derfor betyr det utrolig mye for meg å få lov til å bidra til en så stor markering av Fredrikstad.

Odd René Andersen

 

«Lenge siden vi har opptrådt sammen»

De nye tilskuddene til konsertkvelden, Marianne Antonsen og Odd René Andersen, synes det er svært hyggelig å bli invitert – og da særlig siden det er første gang på 20 år at de to skal ha en konsert sammen.

– Vi har møttes mye i farten når enten én av oss, eller begge har hatt en spillejobb på samme sted. Noen ganger har vi sneket oss til å ta et par låter sammen, men det er utrolig lenge siden vi har delt scene så mye som vi skal gjøre under denne konserten. Noe vi gleder oss ille til, forteller Andersen.

Sikret seg dyktig konsertmester

Allerede i romjulen ble Marianne Antonsen kontaktet av Jimmy Olsen, og svarte umiddelbart at dette var noe hun hadde veldig lyst til å være med på. Deretter var hun raskt ute med å kontakte Bjørn Halstensen, for å sikre seg den dyktige Torsnes-musikeren som konsertmester.

– Bjørn er en av de beste vi har her i byen, så det betyr mye å vite at han er med på laget. Vi skal til og med ha full blåserekke, sier en fornøyd Antonsen.

Blir veldig gøy å dele scene med Odd René

Den folkekjære Fredrikstad-artisten kan dessuten avsløre at konserten åpner opp for nye muligheter.

– Det er ofte jeg finner gode duetter som jeg kunne tenkt meg å fremføre. Problemet er bare at jeg ofte er alene som sanger på scenen. Det å da få dele scene med Odd René en hel time, blir veldig gøy!

Fornøyd prosjektleder

Prosjektleder for byjubileet, Irene Østbø, var også tilstede under onsdagens pressekonferansen i Gamlebyen Kulturhus, og viste et stort engasjement for det kommende arrangementet.

– Vi gleder oss veldig til å se artistene opptre under konserten på Tollbodplassen 9. September. Å se den plassen bli brukt som en stor konsertarena, er også noe som blir veldig spennende. Det viktigste for oss som arrangerer festivalen er at folket er i fokus. Når vi da har med noen av landets største artister, er det klart at vi synes det er litt ekstra stas.