Filmprek får besøk av både regissøren og klipper til «Ut og stjæle hester»

Trond (Jon Ranes)  opplever både gleder og sorger gjennom sommeren 1948 i «Ut og stjæle hester».

Trond (Jon Ranes) opplever både gleder og sorger gjennom sommeren 1948 i «Ut og stjæle hester». Foto:

Av

– Endelig er filmen her! «Ut og stjæle hester» er basert på Per Pettersons kritikerroste bestselger, skriver Anne Fjellro i Filmprek.

DEL

MIN KULTURI februar mottok filmen den prestisjefylte prisen Sølvbjørnen i Berlin.

Filmprek får, 11. mars,  besøk av regissør Hans Petter Moland og klipper Jens Christian Fodstad i en samtale etter filmvisningen. (Filmpreken er inludert i kinobilletten.) Filmprekere er Anne Fjellro og Aleksander Bjørndal.

Om filmen:

Året er 1999. Trond er 67 år gammel, og har flyttet til en øde plass. Når høsten nærmer seg vinter gleder han seg til Nyttårsaften 2000, som han skal feire helt alene. Han oppdager en nabo, en mann han kjente sommeren 1948. Den sommeren faren forberedte han på det store sviket. Men også den sommeren Trond ble voksen og kjente på lukten av en kvinne han ønsket å være nær; den samme kvinnen faren ønsket å dele livet sitt med.

Romanen «Ut og stjæle hester»av Per Pettersons toppet bestselgerlistene i Norge. Den har også vunnet en rekke internasjonale litteraturpriser og er oversatt til over 50 språk.

Filmen er regissert av Hans Petter Moland, og i hovedrollene finner vi Stellan Skarsgård, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Bjørn Floberg og Danica Curcic.

Artikkeltags