Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4Helt ellevill metallsplatter

Artikkelen er over 5 år gammel

Skal du bare se en film i år, så er det nok ikke denne.

Men den første timen her er blant den mest forskrudd underholdende galskapen som har vært vist på kino på en stund. Deretter tar det helt av. Det er omtrent som forventet i en film om en gjeng metallfans som kommer over «Den svarte hymnen», et musikkstykke som sprer kaos og uhygge, og styrer filmen over i zombie og splatter-territorium, med bøttevis av blod, innvoller og avrevne kroppsdeler. Og humor, heldigvis.

Film

«Deathgasm»

Regi: Jason Lei Howden

Med: Milo Cawthorne, James Blake, Kimberley Crossman, Sam Berkley, Daniel Cresswell m.fl. Skrekk/grøsser/komedie, 1 t. 26 min., 15 år

«Deathgasm» fra New Zealand starter opp som en smått typisk amerikansk collegefilm, der nerdene og idrettskjekkasene går i klinsj – og metallhodet Brodie er et sted i midten, helt til han velger feil side.

Men han får en ny heavy-kompis, som deler hans entusiasme for alt som er tungt. De starter bandet DEATHGASM (med store bokstaver, små er for pingler), som etter å ha stalket Rikki Dappers i bandet Haxan Sword finner notene til «dødshymnen», og de maner frem et kaos av blod og gørr, som er befriende ellevilt.

Zakk og Brodie med venner, og den blonde dama begge vil ha, får den tøffe jobben med å løse flokene, og skrider til verket med både motorsager og sexleketøy, for å få drept de «demoniserte», helst på mest mulig tegneserievold-grotesk vis. Etter hvert blir det for mye av det gode.

«Deathgasm» er først og fremst en godt over snittet nerdete film, som tar et skråblikk på fans av black metal og heavy, hele veien med «internhumoren» i behold. Som da Brodie ved et uhell drar opp en Poison-plate fra platebutikkreolene.

Årets mest elleville kinofilm. Uten tvil.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.