Vakttårnet i «Den 12. mann» er på vei ned – og billettsalget er på vei opp

Demonteres: Vakttårnet fra filmen "Den 12. mann" skal demonteres etter bruken mandag kveld.

Demonteres: Vakttårnet fra filmen "Den 12. mann" skal demonteres etter bruken mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jørgen Søderberg Jansen er fornøyd. Fem dager før offisiell première på "Den 12. mann" er nesten 300 billetter solgt. Og utenfor kinoen er tårnet, som ble til forargelse for noen, på vei ned.

DEL

– Du kan si at tårnet er på vei ned, og billettsalget er på vei opp. Det er ikke så mange filmer som selger såpass bra på forhånd. Da må du til Harry Potter, Star Wars eller en Fifty shades-film, påpeker Jansen.

Sterke reaksjoner på vakttårn med nazisymboler i gågata: – Dette er smakløst og uverdig 

Flatpakket tårn

Vakttårnet fra sluttscenen i filmen fikk kinoen flyttet fra lageret i Oslo. Det ble satt opp på søndag, og kinosjefen har ikke lyst til å ha det stående oppe for lenge.

– Harald Zwart spurte om vi ville ha noe fra filmen. Vi hade sett tårnet i en trailer, og takket ja. Den kom som en flat pakke fra IKEA, så det var et lite puslespill å få det sammen. Og siden det er sju meter høyt, så ble det en liten utfordring, sier Jansen.

Rammen igjen: Ved 10-tiden onsdag var rammeverket klart for demontering.

Rammen igjen: Ved 10-tiden onsdag var rammeverket klart for demontering. Foto:

Slekten hjalp Jan Baalsrud under flukten nordpå 

850 gjester

– Hos oss  er det ikke som på konsert eller teater. Vi selger fort 95 prosent av billettene i døra, fordi kino er en mer spontan innskytelse.

Han hadde 850 innenfor dørene på mandag. Førpremièren solgte billetter til 115 publikummere i sal 4, pluss at det var noen strøbilletter.

Harald Zwart om «Den 12. mann»: – Det flotteste jeg har laget 

– Vi snakker om rundt 700 gjester og 150 vanlige publikummere, oppsummerer kinosjefen.

Han gjorde en annen observasjon også. Folk hutret en smule da de kom ut av salene etter å ha sett Jan Baalsrud kjempe seg gjennom kulde og snø i ukesvis.

– Jeg kom inn i salen etter å ha vært ute i foajeen. Jeg synes ikke det var kaldt i salen, heller tvert imot. Men folk levde seg nok inn i hans lidelser, tror Jansen.

 

Ledig banner

Det ble påpekt at kinoen fikk lurt opp et banner på parkeringhuset på St. Croix. Men det henger også et voksent banner på Torvbyen .

– Det på Torvbyen måler vel rundt  6 x 4 meter, men den siden som vender mot gamle Tavernaen er reklameplass. Så nå er utfordringen om vi kan finne en passende og lovlig plass til bannet som er til overs, flirer Jansen om stuntet ved rundkjøringen ved brannstasjonen som veivesenet ikke likte.

 • Anne Rimmen:

   Anne Rimmen fikk sjokk før gallapremièren på «Den 12. mann»

   • Thomas Gullestad fikk en klar melding fra Jenny Skavland etter håndavstøpningen etter premiéren på «Den 12. mann»

     

   Artikkeltags