Fikk se at naturfag rocker

Med Flammer: PK sparte ikke på noe når han skulle overbevise publikum om at naturfag rocker.begge foto: Mathilde halstensen

Med Flammer: PK sparte ikke på noe når han skulle overbevise publikum om at naturfag rocker.begge foto: Mathilde halstensen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag ettermiddag tok PK scenen på St. Croix hvor han laget et ellevilt show. Han overbeviste både store og små om at naturfag rocker.

DEL

Per Kristian Grydal er mest kjent som PK fra den aktuelle TV-serien «Barn Ingen adgang» på NRK Super. Med PK sin kunnskap og nysgjerrighet for naturfag, laget han familieforestillingen «Naturfag rocker» med mye humor, show og eksperimenter for å lære bort naturfag på en morsommere måte.

Vil motivere barn og unge

PK mener selv at naturfag er et viktig fag. Hovedgrunnen til at han satt opp forestillingen er for å få barn og unge til å bli mer nysgjerrig og lære mer om naturfag, men at de kan lære det på en morsommere måte.

– Jeg satt opp denne type forestillingen fordi jeg vil motivere og inspirere barn og unge til å lære mer om naturfag. Jeg vil vise dem at naturfag ikke bare er teoretisk og kjedelig, forteller PK og smiler bredt.

Sparte ikke på noe

Med ballonger som sprengte, store flammer, flygende dopapir, sprutende cola, baller i luften og mye humor sørget han for å ikke spare på noe. Det gjorde at både barn og voksene satt med beundrende blikk og at de fikk seg en god latter. Under forestillingen fikk barna komme opp på scenen og prøve ut noen av eksperimentene selv.

Forestillingen avsluttet med en quiz som handlet om forskjellige naturfagspørsmål, for å teste publikum om de hadde fulgt med under forestillingen.

Ivrige og engasjerende barn

Det var mange ivrige barn som ville hilse på PK når forestillingen var ferdig og spørre han om hvordan han klarte å finne på så mange eksperimenter.

– Det var kult at vi fikk bli med på å gjøre eksperimenter med PK. Jeg lærte masse nytt i dag og det var veldig morsomt når jeg fikk sprute cola i en bøtte, sier Tiril Heimseter (8) fornøyd. Etter forestillingen kunne de fleste barna si seg enig om at naturfag rocker.

Artikkeltags